Scrisoare catre un prieten

Click aici pentru a citi alte exemple de scrisori pe talentirosit.ro

Iti mai aduci aminte cum ne-am cunoscut si drumul pe care l-am parcurs impreuna inca de la primul salut? Acel drum plin de pietre, de lacrimi, de zambete si de tot ce ne-a facut sa fim asa cum suntem noi acum.

Iti amitesti primul concert la care am mers impreuna si la care saream ca niste nebuni de fericire, de tristete sau poate doar din dorinta de a iesi in evidenta? Mai tii minte, eram atat de mici, eram atat de naivi si de superficiali insa eram tot noi. Aceiasi „noi” neschimbati si in acelasi timp atat de diferiti.

Iti mai aduci aminte prima cearta? Cata fustrare, cata nedreptate simteam si mai ales cat de fragila si de neadevarata ni se parea prietenia noastra. Dar cat de indepartata mi se pare acum acea perioada si cat de frumoase mi se par acum respectivele amintiri, acele copilarii ale unei varste ce din pacate nu o vom mai putea ajunge niciodata.

Dar prima lacrima din iubire, primul sfat, primul gand ca poate nimic nu e asa cum trebuie mai traiesc in amintirea ta, mai sunt prezente in constiinta si in fiinta ta? Mai stii tu oare cat am ras si cat am plans si apoi iar am  ras si iar am plans? Cred ca nici macar noi nu stiam ce vrem de fapt: sa radem sau sa plangem, sa ne bucuram sau sa fin triste, sa facem haz de necaz sau nu. Si uite asa ne ridicam moralul.

Hmmm, alt moment ce merita amintit cred ca ar fi prima zi de liceu. Aceleasi fete, aceasi colegi, acelasi liceu vechi ce a reusit sa trezeasca in noi dorinta de a continua atunci cand ne-am plimbat pe holurile lui goale si pustii. O diriginta noua si primul moment in care am fost facuti „fraieri”. Urat moment dar drag ne-a mai devenit acum acest cuvant.

Lupta, chinul, neputinta, dorinta, succesul, prima calatorie pe cont propriu, primul concurs la care am participat, primul om care ne-a spus: „te iubesc” iti mai amintesti de toate astea? Poate ca n-am fost acolo la toate, poate ca nu m-am putut bucura de nici macar un sfert din aceste momente insa stiu ca tu le-ai trait, stiu ca tu te-ai bucurat si ai invatat cate ceva din toate experientele traite si te felicit pentru asta.

Acum poate suntem undeva la o rascruce unde putem alege singuri daca sa ne pierdem unii de altii sau nu, daca sa mai continuam frumoasa prietenie sau sa o transformam intr-o frumoasa amicitie ce usor, usor, se va estompa. Grea alegere ce probabil ne va apartine sau nu, ce probabil o vom lua in mod constient sau nu insa, cele mai importante sunt amintirile si visele pe care am reusit sa le construim impreuna caramida cu caramida.

Click aici pentru a citi alte exemple de scrisori pe talentirosit.ro

25 thoughts on “Scrisoare catre un prieten”

  1. placute randuri.

    prietenia e cu siguranta cel mai important dar al vietii. Nu-si are loc in amintiri! tre’ sa fie mereu prezenta! :Worry: :Approve:

  2. prietenia este cel mai frumos lucru dar este pe al 2-lea loc caci pe primul loc este familia. deci ce ne-a dat Dumnezeu familia,prieteni tre sa iubum familia dar si prietenia.

  3. fffffffffffffffffffffffffffffaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Scrie un comentariu: