A fi ţăran prost. Pro şi contra

Pro

1.  Fiind un ţăran prost,  strângi din buci cât poţi tu de tare şi tragi de pe toţi din jurul tău, prin urmare faci bani.

2.  Celor din jur le este frică de tine pentru că eşti un ţăran prea prost.

3.  Nu îți pasă de faptul că nimeni nu te respectă.

4. Ai mulți lingăi pe lângă tine, că doar ai bani.

5. Ai parte de femei.

Contra

1. Deși ai strâns din buci și ai bani, ești un țăran prea prost ca să știi ce să faci cu ei.

2. Deși le este frică de tine, nimeni nu te respectă și nu te apreciază.

3. Chiar dacă lingăii de lângă tine te mai învață ce să faci cu banii, în timpul vacanței din Dubai, este evident că ești un țăran prost, pentru că nu știi să te comporți (vorbești foarte tare, înjuri, te îmbraci ca un cocalar, brățara, lanțul și ghiulul de aur foarte groase sunt nelipsite, că doar tre’ să arăți că ai bani, ce dacă ți se rupe gâtul de la lanț?)

4. Femeile de lângă tine sunt ori curve ori proaste ori terminate după bani.

5. Țăranul, dacă îl aduci la oraș, tot țăran rămâne.

ATENŢIE! Chiar şi cea mai mică fărâmă de omenie şi bun simţ te va împiedica să fii un ţăran prost! Do not try this at home!

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

20 thoughts on “A fi ţăran prost. Pro şi contra”

  1. Este mai greu de noi astia mai mici si neimportanti sa traim printe tarani prosti in loc sa fie invers.

  2. In viziunea lor,chiar suntem. Sa incerci tu sa il faci sa inteleaga pe un cetatean care are lant de aur la gat,ghiul si alte bijuterii plus o masina scumpa,ca nu e politicos sa injure in gura mare intr-un local sau sa isi arunce ambalajele din masina la semafor.Atat timp cat nu ai mai multi bani decat el sau nu esti “cineva”,pe care el sa il respecte macar din frica sau ca si lingau,nu ai valoare in opinia lui de taran prost.

Scrie un comentariu: