Să alimentăm paranoia

Filozofam io într-o zi cu alt filozof (cu ‘z’, evident): cum ar fi fost să anunţe guvernu’ într-o zi că ne cadorisesc cu nişte implanturi cu ajutoru’ cărora să ne localizeze şi/sau să ne urmărească?

Păi nu ar lua foc ţara? Păi nu ar ieşi o grămadă de deontologi să ne explice că nu-i bine coa’, de ce să afle oricine unde sunt eu şi ce fac? Păi nu ne-am fi dat de ceasu’ morţii şi-am fi înjurat în toate direcţiile? Evident că da.

Şi pentru că nu se putea lua o asemenea decizie în nici o ţară cu democraţie (chiar şi aparentă), oamenii de ştiinţă au creat smartphoneu’ cu GPS şi conectat la internet. Amu’ tătă ziua vedem pe feisbuc mesaje gen Ruşanu Florin: Ahh, ce bine-i! posted one minute ago near Buda din Fundu’ Grădinii.

Serios, deja Google şi Facebook ştiu când mă duc la budă, cât stau, ce ştiri citesc în timp ce depun icrele, cantitatea şi compoziţia chestiilor eliberate. Toată lumea dă check in în localurile de fiţe, ocazie cu care îşi tăguiesc şi pretenii care n-au smartfon, să se tăguiască singuri.

Toată lumea îşi pune poze atât de clare cu ce îngurgitează, încât nu m-aş mira să primească un mesaj de la Zuck cu câte ture de bloc tre’ să facă pentru a consuma caloriile din farfuria respectivă. Internetu’ ştie cine fumează, cine bea cafea, cine bea bere şamd. Şi toată lumea e fericită!

Ok, nu vreau să-nţelegeţi că mă simt urmărit sau aşa ceva şi dacă aş fi, m-ar durea în brişcă; să nu mai zic că nici nu-s io aşa pesă importnată să mă caute cineva prin smartfon. Numa’ vreau să alimentez puţin paranoia unora! 😀

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “Să alimentăm paranoia”

  1. Intotdeauna exista un omulet sus pus in masonerie, de cele mai multe ori omuletul asta e plictisit, care n-are ce face decat sa spioneze vreo 7 miliarde de oameni…

Scrie un comentariu: