– Alo? Poliţia? – Biiip!

Întrebam şi io retoric aici dacă mai există poliţişti. Ei, conform zicalei gura păcătosului, adevăr grăieşte, ieri am aflat şi răspunsu’. Mai exact m-am întâlnit cu o cunoştinţă care lucrează în poliţie şi cu care mai dezbat chestii de bugetari de câte ori am ocazia.

Astfel am aflat că la Zimandu Nou avem un post de poliţie relativ nou, supermişto, superdotat şi supergol. Că nu mai avem poliţişti. Au fost daţi afară sau mutaţi la Arad şi o subunitate de acolo formată din 15 poliţişti veghează acum 22 de sate grupate în 8 comune. Ieee!

Mai exact, în fiecare moment al zilei există o singură patrulă formată din doi oameni care se află undeva într-unul din satele ăstea. Patrula aia trebuie să fie prezentă dacă se încinge o partidă de K1 în vreun bar, dacă ‘nea Vasile de la capătu satului se gândeşte să-şi caftească consoarta (că ştie ea de ce), dacă ia foc şura lu’ ‘nea Ion, dacă se sparge vreun magazin etc.

Şi mai trebuie să fie prezenţi şi dacă se produce vreun eveniment rutier undeva pe cei aproximativ 350 kilometri de drumuri din zona de responsabilitate. Sâc! Şi sunt sigur că situaţia nu e singulară şi nici cea mai rea din ţară!

Io zic să le mai dăm nişte responsabilităţi, că o cam scutură!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “– Alo? Poliţia? – Biiip!”

  1. Pai politia comunitara este alta institutie fata de cea rutiera (din cate stiu). Asa ca astia de care zici tu, doar trebuie sa fie atenti la baruri :))

Scrie un comentariu: