Am primit mită ca să votez un anumit candidat

Doi candidați au vrut să mă mituiască pentru a obține votul meu. E de-a dreptul șocant pentru societatea secolului al XXI-lea modul în care, fără nicio jenă, ți se oferă diferite produse, bani sau alte avantaje pentru a pune ștampila pe un candidat sau altul.

mita alegeri

În prima fază nu am acceptat, dar văzând că nimeni din jurul meu nu a refuzat, m-am lăsat convins. Nu am vrut să-l votez pe Walter pentru că am avut un deja vu. Parcă a mai câștigat alegerile un candidat de culoare, care la câteva luni a obținut și premiul Nobel pentru pace. Și acum bombardează în stânga și-n dreapta. Dacă mă trezeam că Walter vrea să-mi invadeze ferma… Am ales-o pe Marie, care mi-a dat un pui de găină în semn de ”mulțumire” pentru sprijinul acordat. Walter mi-ar fi dat un pui de oaie. Ce să fac eu cu aia?! Nu-mi place brânza de oaie și nu port decât haine din mătase și cașmir.

E bine totuși că prin intermediul unor astfel de jocuri copiii învață de mici cum funcționează sistemul. Probabil e varianta Farmville 2 pentru România.

Scrie un comentariu: