Am semnalizat, băe!

V-am mai povestit despre faptul că taximetriştii conduc după un cod rutier special făcut şi ştiut doar de ei. Din când în când reuşesc să mai desluşesc câte-un articol din codul respectiv, lucru care mă foarte bucură.

Aseară mă întorceam de la o întâlnire dă afaceri (v-am spart direct cu asta, tre’ să recunoaşteţi) şi rulam pe bulevard cu viteză de croazieră. Mergeam pe banda 1; în dreapta mea maşini parcate, în stânga mea maşini mergând pe banda 2. Şi cum mergeam io aşa liniştit, îmi iese un ghiolban de taximetrist în faţă (din parcare se iese cu spatele), deci am fost nevoit să mă opresc să aibă timp să plece el.

Eh, asta nu m-a deranjat prea tare (oameni suntem şi noi), da’ ciuhapu’ o mers (în cel mai optimist caz) vreo sută de metri după care s-o oprit iar; partea proastă îi că n-o mai avut loc de parcare şi s-o oprit pe banda 1 blocând coloana de maşini. Oare ce plm avea de făcut la doi paşi mai încolo şi nu putea să facă lăsând maşina în locu’ de parcare?

Nici bine nu l-am depăşit pe coaie-n drum ăsta, că la prima intersecţie vine alt pulametic de taximetrist din spate, face o învăluire pe banda din dreapta, îmi taie calea mie şi celor de pe banda 3 şi face stânga! I-am tras un claxon cu sensu’ de fu… şi bă…, la care el scoate mâna pe geam şi-mi face semn că o semnalizat.

De aia vă zic să fiţi atenţi la nenii ăştia, deoarece am impresia că unu’ dintre articolele din codu’ lor rutier special spune că: dacă un taximetrist semnalizează are prioritate absolută!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: