Antenă mai puternică, păcat de ea…

Cu ceva timp în urmă v-am enumerat câteva părţi proaste pe care le are Xperia Arc S. Zilele trecute era să mai vin cu una: în mijlocul conversaţiei, apelul se întrerupe şi nu mă mai aud cu interlocutauru’ pentru 3-4 secunde. Am investigat puţin problema şi am aflat că nu e tocmai vina telefonului pentru treaba asta.

V-am mai povestit că în pustietatea în care stau (1o km de Arad, vreo 13 de centru), stăm prost cu semnalurile la telefoane. Anu’ trecut Cosmote a pus o antenă EDGE prin zonă, să putem vorbi şi noi la telefon fără să ne mai urcăm pe căşi.

Problema survine de la faptu’ că Xperia Arc S, având antena ceva mai puternică (decât vechiul Xperia, cel puţin), mai prinde câte o linie de semnal 3G din oraş; şi considerând că e mai bine să treacă pe reţeaua mai rapidă, se chinuie. Normal că semnalu’ nu e stabil şi când nu mai este deloc, trece înapoi pe antena EDGE; de aici şi pauza de câteva secunde în timpu’ convorbirilor.

Amu am mai îmblânzit Androidu’ din el (care e 4.0.2.plm, btw) şi ştiu că aş putea să-l setez să meargă doar pe EDGE, da’ asta ar însemna să umblu la setări ori de câte ori merg în oraş (adică aproape zilnic…), aşa că dacă vorbim la telefon şi nu mă mai auziţi câteva secunde, relax, îmi revin io! 😛

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

3 thoughts on “Antenă mai puternică, păcat de ea…”

  1. Mno.. poti sa activezi 3G-ul doar cand ai nevoie de net cu viteza. Eu il tin oprit mai mereu, doar cand ma grabesc cu ceva pe net sau descarc ceva pornesc 3G-ul 😛

Scrie un comentariu: