Aţi căzut în oala cu SEO când eraţi mici?

Ştiţi că era vorba aia, că, dacă ai noroc, ai picat în oala cu căcat când erai mic? Mno, io cred despre unii blogări că au picat în oala cu SEO, când se jucau prin curtea bunicilor. Serios, degeaba ne tocim unii degetele să explicăm că inima unui blog e conţinutul, că ei o dau în continuare cu jde mii de pluginuri, jde mii de tehnici şi jde mii de fente SEOistice.

Să luăm, spre exemplu, acest articol absolut minunat. Ăsta-i un fel de a-l pune pe SEO capră şi a-i da cu prosopu’ ud pe buci. Serios, pentru numele lu’ Google – sau care sfânt mai veghează asupra conţinutului – care ar putea fi rezultatul unui articol în care te autospamezi cu linkuri pe acelaşi cuvânt-ancoră? Ce speri să obţii, mai ales că eşti ‘triplu-blogăr cu greutate’ şi nu tocmai nou prin apele onlineului?

Şi nu-l judec prea aspru pe Emil – doar că pe el îmi sări ţandăra pe moment, e doar unu’ din mulţimea care crede că a face SEO unui site înseamnă să-l păcăleşti pe Google. Nu, dragi prieteni, SEO nu înseamnă să-l păcălim pe Google să ne trimită unici, ci să-i atragem atenţia că spunem ceva relevant pentru cei care-l folosesc. Altfel, unicii adunaţi cu SEO mincinos se transformă în bounce rate cât Casa Poporului.

Şi-acum serios, voi scrieţi doar să-l minţiţi pe Google?

(foto)

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

11 thoughts on “Aţi căzut în oala cu SEO când eraţi mici?”

 1. Prietene, cand e vorba de “domnu’ doctor” ma iau toti dracii.
  Baiatu’ asta nu trebe criticat aspru. Nu! Asta trebe plesnit bine si trimis la scoala primara. Punct!
  Cat de bou trebuie sa fii ca sa-ti pui watermark peste poze cu tine, in diferite ipostaze? Pe facebook!
  Nu dom’le, nu!

  Rusanule, mi-a stricta noaptea!

 2. Ai putea aprecia macar munca depusa de biata Aura. Crezi ca este usor sa scrii un articol de 300 de cuvinte folosind de 10 ori cuvantul minunat? Te provoc sa incerci. ;-P

 3. Parca blogareala e din placere, din cate stiu eu. Adica eu una asa mi-am deschis primul blog. Acu daca unii prefera sa-l futa-n cur pe Google si sa ii aduca unici.. ma abtin.
  Sincer prefer sa am 30 de unici care stiu ca intra, si sa vad ca 80% vin de la Google, Bing sau Yahoo decat sa am 100 care imi vin de pe Fb si au intrat doar asa… sa fie ok.

 4. Nu stiu ce e in neregula cu tine, dar sa iti fie rusine ca m-ai facut curioasa sa intru pe acele linkuri. Ce-am vazut acolo.. n-am vazut niciunde pana acum. Si eu credeam ca papagalii sunt what’s wrong with society, dar uite ce generatie vine din urma, nene, te face sa iti pui pistolul la tampla. Sunt distrusa, am citit 3 articole de pe fiecare blog si nu mai pot.

Scrie un comentariu: