Au revenit înşelăciunile cu maşini de cusut

Colecţionar german, cumpăr maşini de cusut. Ofer 40.000 de euro, plata pe loc. Cui nu i-ar surâde o aşa afacere?! În realitate însă, în spatele măştii de colecţionar se ascunde românul nostru inventiv, care ştie să profite de naivitatea unora. Cu atât mai mult în aceste vremuri de criză. Iată, aşadar, că au reapărut anunţurile care făceau ravagii în urmă cu doi-trei ani în rândul celor creduli. Atât în Bacău, cât şi în Iaşi, ele au fost lipite pe mai toate gardurile. Şi să nu credeţi că nu vor avea clienţi.

Pentru cei nu ştiu “procedura”, e simplu. Suni la numărul din anunţ şi menţionezi că ai o maşină de cusut de vânzare. Respectivul îţi spune că e interesat de cele care au o anumită serie. Îi zici şi seria, iar el îţi spune să revii peste câteva minute, să aibă timp să verifice în baza lui de date dacă are şi cealaltă maşină, perechea celeia pe care o deţii tu. La al doilea telefon afli că maşina de cusut cu seria complementară se află în posesia unei persoane, un cunoscut al “colecţionarului”. Visul de a putea caştiga 40.000 de euro îţi tulbură gândirea. Îl contactezi pe proprietarul celeilalte maşini, plateşti 5.000-10.000 pe ea, dar rămâi cu 30.000 , în mintea ta. În realitate, după ce-ai dat cateva mii pe o maşina care valorează mai puţin de 100, nu-ţi mai răspunde nimeni la telefon. Rămâi cu gustul amar al unei afaceri ratate.

Ce nu pot să înţeleg este lipsa de reacţie din partea Poliţiei şi a Parchetului. Mai ales când există toate datele necesare prinderii acestor ţepari.

2 thoughts on “Au revenit înşelăciunile cu maşini de cusut”

Scrie un comentariu: