Aventuri la poștă, partea a doua

Voiam să scriu despre aventurile mele la pescuit, dar am zis că astea cu poșta-s mai interesante. Se făcea că trebuie să trimit un colet undeva în Giurgiu (data trecută era vorba de primit), unul cu ramburs. Adică destinatarul plătește când îl ridică și eu primesc acei bani câteva zile mai târziu. Afacerea era intermediată cumva de okazii. Mai exact, vândusem ceva  pe site-ul de licitaţii. Valoarea era una destul de însemnată pentru mine şi-mi făcusem multe planuri pe baza acelor bani. Numai că…

Am expediat coletul în aprilie şi am primit banii (rambursul) în iunie. Cât a durat?! Să fi fost vreo două luni. Cumpărătorul era o persoană cu influenţă (politică) pe plan local, fost prefect (ştiu, prefecţii sunt apolitici). Omul adunase în mai puţin de două luni peste 2000 de calificative pe okazii. Ăsta era semn că investise ceva bani…tot în bani. Era colecţionar de monede şi bancnote.

Dar pentru că mereu ne întindem mai mult decât ne ţine plapuma…individul n-a mai avut bani pentru a putea să ridice coletul meu. Şi cum spuneam, influenţa l-a ajutat să-mi ţină coletul blocat la poştă vreo două luni. La Poşta Română. Aia cu 100 de directori şi servicii de calitate îndoielnică.

Scrie un comentariu: