Ce-aveţi bă’ cu lingău’?

Curgeau ieri lăcrimile din lingău, că îşi găsise maşina vandalizată în parcare. Vorba vine vandalizată, că pă vremea mea, maică, vandalism auto însemna cel puţin un geam spart sau o oglindă ruptă, nu scrisu’ cu markeru’ pe geam; da’, mă rog, nici vandalii n-or mai fi ca pă vremuri.

Personal cred că şi-o fi scris singur cu markeru’ pe geam, să se simtă şi să se dea important la televizor. Sau, în cel mai rău caz, vreun puştiulică, care nu ştie câte prune are-n straiţă, că un om serios nu te avertizează că te bate, te trezeşti direct cu dinţii sparţi.

Presupunând totuşi că cineva vrea să-l bată, mă întreb cine-o fi? Că mie mi se pare genu’ care mai rău te-nervează, că nu ştie să stea portar la box. Şi am un mesaj pentru bătăuş:

Dragă bătăuş gie gumă cine-plm-eşti: să-l baţi pe Lingău Futacu, e ca şi cum ai bate gilofonu’ din gară pentru că-ntârzie trenu’. Îi ca şi cum ai bate trompeta lu Bizga, în speranţa că-l opreşti p-ăla din cântat. Dacă i-ai îndoi trompeta, sigur nu l-ai opri, c-ar face rost de alta.

La fel şi cu Lingău’, dacă ia-i sparge faţa, Felix ar găsi repede altă trompetă isterică flămândă, care să-i ia locu’. Aşa că termină cu prostiile, nu te mai căca pe tine cu trompetele, sparge-i dantura la trompetist!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Ce-aveţi bă’ cu lingău’?”

Scrie un comentariu: