Bărbaţii şi berea…de altădată

La grătaru’ blogăresc de sâmbătă a adus Machead o bere Budweiser originală, din Cehia. După cum spunea şi el, deşi tindem să credem că Budweiser ar fi bere americană sau nemţească, originile ei sunt în Cehia (lucru pe care sincer, nu-l ştiam). Eu adusesem două Haineken româneşti, iar Dani a cumpărat un Bucegi la 2 lintri, la fel de românesc.

Nu sunt genul care să se dea în vânt după mărci trendy-flendy sau care consideră mereu că un lucru produs ‘afară’ e implicit mai bun decât unul românesc. Însă când am băut Budweiseru’ adus de Machead mi-am adus aminte de berile pe care le savuram acu’ 5-6 ani.

Berile care nu erau sperextramegafiltrate, care nu erau fermentate forţat, care nu conţineau tot felu’ de chesti pentru a fi mai băubile; berea care mirosea şi avea gust de bere, berea care din 2-3 litri te trimitea la somn şi nu te durea capu’ de la ea a doua zi…

Berile de acu’ îs aproape ca apa minerală; puţin acidulate, cu puţin miros, te înţeapă puţin la limbă şi atât. Poţi bea o cisternă şi mergi acasă pe picioarele tale. Că o să fii mahmur trei zile de la cine ştie ce ingredient, îi altă poveste.

Şi atunci am făcut legătura: cred că berile româneşti s-au adaptat în timp masculilor din zilele noastre; adică ăia care mai au puţin şi-şi prind păru’ cu fundiţe mov. Din păcate, pentru noi ăştia care mai avem ceva rămăşiţe de testosteron, nu mai putem bea o bere decentă în ţara asta.

True, sad story.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

7 thoughts on “Bărbaţii şi berea…de altădată”

  1. eu doream Golden, Maniacul a dorit Bucegi.
    Aia din Cehia a fost oribila. Am varsat paharul in iarba intr-un moment in care Adi nu era atent :))

  2. la un moment dat…beam Tuborg..dar s-a stricat la gust:(….acum prefer un beck`s….dar…ca berea la halba….cu un strop de sare,la 33grade afara….e zuperba

Scrie un comentariu: