BNR a pus în circulaţie o nouă monedă de 50 de bani

Acum aproape un an vă spuneam că BNR a bătut şi a pus în circulaţie o monedă de 50 de bani dedicată aniversării a 100 de ani de la primul zbor românesc, efectuat de Aurel Vlaicu cu un aparat de producţie proprie. Tirajul declarat de oficialii băncii centrale a fost de 1 milion de bucăţi. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre voi n-aţi apucat s-o vedeţi în circulaţie.
Anul acesta, când se împlinesc 625 de ani de la urcarea pe tron a lui Mircea cel Bătrân, BNR a decis să emită din nou o monedă comemorativă, de circulaţie, având următoarele caracteristici: alamă Cu80Zn15Ni5, diametru 23,75 mm, greutate 6,1 g. Colecţionarii care aşteptau şi o moneda proof au fost însă dezamăgiţi. Cei ce şi-au permis au putut totuşi să se bucure de moneda din aur, cu valoarea nominală 200 de lei. Având puţin peste 15 grame şi preţul a fost pe măsură: 4360 lei, fără TVA.

Mulţumesc pentru fotografie domnului amonra.

8 thoughts on “BNR a pus în circulaţie o nouă monedă de 50 de bani”

  1. oare suntem in Uniunea Europeana??? daca da… ce cauta simboluri religioase pe monezi si stema e jos ,oare nu ar trebui sa fie sus???

  2. Nu prea inteleg ce treaba are una cu alta, U.E. cu religia. De ce sa fie stema sus si nu jos, de ce jos si nu sus? Care e semnificatia asezarii? Cat despre simboluri religioase, nu e decat manastirea Cozia, ctitoria lui Mircea, probabil una din putinele realizari ale domnitorului cunoscute de romanii de astazi.

  3. am si eu o moneda cu mircea cel batran,are vreo valoare mai mare de 50 de bani?

Scrie un comentariu: