Bou’ cu token

Băi, am uitat să vă zic că am înaintat în treaba cu internet bankingu’! Cam aşa, până la jenunţu’ broaştei, da’ îs în cărţi. Prima dată m-am dus la cea mai apropiată sucursală, cum zicea tanti aia de la telefon (mă rog nu era chiar cea mai apropiată, da’ p-acol aveam io treabă).

– Ştiţi, vreau să-mi activez serviciu’ de internet banking…

– Desigur, imediat! Daţi-mi, vă rog, buletinu’…aha…ştiţi, avem o ofertă incredibilă la (insert random credit here).

– Ştiu, da’ io vreau internet banking.

– Da’ de ce vreţi?

– No, să-mi comand şaormă onine, contează de ce?

– Ah, nu…da’ mă întrebam dacă ştiţi că avem o incredibilă ofertă de (insert random deposit here).

– Ştiu, vreau internet banking.

– Ăhă, no, nu se poate.

– Cum!? De ce!?

– Pentru că aveţi deja!

– Oaaaau, ce tare! Daţi-mi token!

– Păăăi, nu putem.

– Da’ de ce, că-i tokenu’ meu!?

– Păăăi, nu-i la noi.

– Da’ unde-i!?

– Păăăi, staţi să vedem…unde e eliberat cardu’…aha…alo, Dana, îl avem aici pe domnu’ Ruşanu Florin, care vrea tokenu’ de la contu’ lui, e cumva la tine…aha, da, deci e acolo…ok, mersi!

Aşa că a trebuit să mă duc după token la sucursala la care mi-am făcut card, că deh…aşa e modelu’. Cică cea mai apropiată! Vă contrazic bă, e chiar una dintre cele mai îndepărtate (cel puţin din judeţ). Mno, da’ m-am ales cu încă o chestie ‘de ţinut la purtător’.

Şi după ce mi-am comandat azi un feliator, un Playstation 3 şi un joc, zic să plătesc cu cardu’ în detrimentul plăţii ramburs, că suntem oameni cilivizaţi, domne! Ovcors, nu merge cu cardu’ că n-are cod CCVDVDBNDDBV din ăla. Aşa că aplic soluţia supremă: ordin de plată, prin internet benching!

Mnoh şi mă apuc io să mă sudui cu tokenu’ lu’ satana (e destul de uşor de folosit, dacă eşti obişnuit). După lupte seculare de vreo juma’ de oră, reuşesc să plătesc factura. La care tanti internet banking îmi zice: tranzacţia dumneavoastră va fi prelucrată în prima zi lucrătoare.

No shit!? Adică luni, da? Ceea ce înseamnă că produsele ajung cel mai devreme marţi, da? E, păi, dacă plăteam ramburs, produsele ajungeau mâine după-masă. Adică trei zile diferenţă. Ce să zic, mno, internet benching şi plată online ftw. Aşa am ajuns un bou cu un token la purtător.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “Bou’ cu token”

  1. @Călin, io credeam că d-aia sunt chestiile ăstea automate, să le faci când vrei…da’ mnoh, m-am înşelat.
    @Alina, cu plăcere!
    @Vio, nu e pentru uz casnic, nu-s chiar aşa ghiolban 😛

Scrie un comentariu: