Bunica violentă

Cred că în curând voi ajunge să mă specializez pe observarea comportamentului persoanelor de peste 40 de ani din Iași. Nu vreau să fie cu suparere și sper să înțelegeți cu toții că eu ador orașul ăsta însă, pe zi ce trece încep să urăsc tot mai tare oamenii din el.

Am asistat recent la o scenă, tot în autobuz, cu o doamnă pe care eu o voi denumi baborniţă, întrucât parea combinţia perfectă dintre o zgripţuroaică şi o babă malefică. Oricum, iată cam cum au decurs lucrurile care m-au şocat pe mine de această dată:  urcă baborniţa în autobuz împreună cu nepoţica preferată care arăta mai rău ca un butoi gata să se dea de-a dura la vale şi cu nepotu pe care îl plesneşte cu violenţă peste faţă. Şoc!!! Era un biet copil de nici şase ani care abia dacă ajungea la scările autobuzului.

Şi de aici imi amintesc de ştirile de la tv cu imagini şocante despre bone care bateau cu cruzime copii pe care îi aveau în grijă. Acestea, majoritatea, rămâneau fară locul de muncă, primeau o amendă sau chiar riscau să meargă la inchisoare însă bunicuţele nevrotice ce păţesc????  Nimic!!!! Şi astfel vor continua să-şi maltrateze nepoţii care nici macar nu îndrăznesc să riposteze sau sa ridice privirea din pământ de frică.

One thought on “Bunica violentă”

Scrie un comentariu: