Bunicule, ți-au dat 100 de lei la pensie, dar îmi fură mie viitorul!

Probabil asta i-ar spune fiu-miu lu’ tata dacă ar avea capacitatea de a pricepe ce se petrece azi în țară. Probabil asta ar fi scris pe pancarta lu’ fiu-miu, dacă aș fi fost în țară și aș fi mers cu el la protest. Și-aș fi făcut o poză și-aș fi trimis-o acasă, să vadă și tata ce-a făcut. Că el a votat PSD.

Nu, nu de foame, stați liniștiți. Ai mei au venituri care se apropie de 3000 de lei. Pensionari, casa lor, nu prea multe medicamente de cumpărat, doamne-ajută, cum ar zice creștinu’; înclin să cred că trăiesc mai bine decât mulți tineri care plătesc chirie și lucrează de le sar ochii din cap. Nu de foame au votat PSD (deși mama mi-a mărturisit o dată că a votat cu ăia care ‘i-au dat ceva’), ci pentru că ‘ăștia ne mai dau și nouă ceva, tehnocrații nu ne-au dat nimic’. Repet, genul de familie care nu prea mai are nevoie de acel ‘ceva’; dar dacă se dă, de ce nu?

Am tot văzut apeluri din astea penibile: ‘dar vai, să nu-i judecăm, că sunt bătrâni, că nu știu, cu blabla’. Irelevant, tata a fost om deștept, a învățat bine, a citit; n-a ajuns mare sculă că bunicu’ era bețiv și mai bine bea banii decât să-l țină pe el prin școală. Dar faptul că n-ai bani să faci studii înalte nu e o scuză să devii limitat. Pur și simplu nu e. A, că ți-ai spălat de bunăvoie creierii cu Antena3? Treaba ta, nu e o scuză să votezi cu ăia care te fură de 27 de ani!

Se mai vehiculează și treaba cu număru’ votanților vs. număru’ protestatarilor. Drept e, am mai spus că la număr ne-au bătut pesedeii de ne-au rupt. Chiar zicea un trompetist pesedist la un moment dat, după primele proteste că ăia 30.000 care au protestat fac cât vreo patru comune mai răsărite.

Just, singura problemă e că ăla unu’ din comuna aia răsărită care votează poate fi un trântor incult. Știți că aproape jumătate din români nu au WC în casă? Ia ghiciți, unde sunt majoritatea gospodăriilor fără o budă decentă? Știți de ce n-au ăia budă decentă? Nu, nu de sărăcie sau ceva, ci de lene și de complacere în mizerie. Pe bune, orice om gospodar, dacă pune 20 de lei pe lună deoparte, ajunge, eu știu în cinci-șase-zece ani să își facă o budă decentă. Serios, și dacă sapi un prister cu lingurița îl termini în zece ani, doar să vrei.

În schimb, ăla care protestează în piață ar putea fi un tânăr umblat, un om care a văzut cum arată o țară normală, că se poate și altfel. Din punct de vedere electoral voturile celor doi sunt egale, dar din punctul meu de vedere un tânăr care iese în stradă să apere concepte precum statul de drept, demnitatea, cinstea șa valorează cât 1000 de trântori care se cacă-n grădină. Deci #puieMSD, oricâte voturi ai lua!

16427679_1311813752222026_5174276251963938002_n

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: