Câinii TV latră, războiul trece

Câinii TV sunt o specie relativ nouă, apărută în televiziunea de la noi în urmă cu şase-şapte ani. Aveam şi până atunci câini media, dar în presa scrisă. Între timp ăştia s-au reprofilat, că cine naiba mai citeşte ziare. Şi-aşa au apărut blogurile de ziarişti, imparţiale, bineînţeles, că doar din imparţialitate se câştigă banii.

Spuneam de cei care 18 ore pe zi latră şi mârâie pe rămăşiţele a ceea ce a fost cândva televiziunea de ştiri. Aş fi spus 24 de ore, dar din fericire la miezul nopţii se bagă şi ei în vizuină, să-şi roadă osul. În ultimul timp nu se mai dezbate nimic în afară de politică. Totul se învârte în jurul lui Băsescu. Altceva nu mai există. Fie că vorbim de posturile TV aliate puterii, fie că ne referim la cel al opoziţiei, peste tot se rotesc aceleaşi personaje. Ba chiar vedetele consacrate de Cangrena 3 apar în emisiunile televiziunilor concurente şi viceversa.

Aşa se face că ”morsa” cunoscută din emisiunile politico-economice de bun simţ ale PRO-ului se-mparte între  două şuete ţinute live la ceas de seară, iar sociologul de înaltă moralitate nu refuză niciodată chemarea concurenţei. Ba mai mult, academicieni semi-formolizaţi, copleşiţi probabil de taxele impuse de cotropitorii pedelişti, caută să-şi întregească veniturile prin semnarea condicii la circul media organizat seară de seară. Stilurile aproape identice ale moderatorilor de talk-show-uri politice, aceleaşi întrebări şi răspunsuri idioate, aceiaşi traseişti pe centura presei şi acelaşi sistem de îndoctrinare ne arată că jurnaliştii au dat de gard cu profesionalismul. Echilibrul şi profesionalismul au fost înlocuite cu linşajul practicat frenetic de aceşti lătrăi. La final nu ştiu cine câştigă. Probabil Discovery, că tot poporul zice că-i fan.

Da’ CNA-ul ce-o mai fi făcând?!

Scrie un comentariu: