Când eşti prost, stai acasă!

Sau râde ciob de oala spartă, whatever!

După ce l-am heitărit pe Machead, pentru că-l susţine pe Cristea în campania electorală, dăm o tură şi pe la postacu’ adversarului Falcă, un băiat aparent deştept, da’ foarte prost pe fond, să folosesc cuvintele lui; marfa clientului, cum s-ar spune pă la noi.

S-a legat foarte vârtos de gramatica lu’ Adi (că n-avea alt motiv, probabil) din articolul de susţinere pe care l-a scris. Ok dude-cum-plm-te-cheamă, ai dreptate, Adi a dat-o rău în bară. Da’ când te legi de gramatica unui om, trebuie să ai grijă cum scrii:

1. un pic nu e sinonim cu puţin, u retard!

2. cel mai probabil e o idioţenie lingvistică pentru că probabil exprimă o posibilitate redusă; înţelegi sau îţi desenez?

3. candidatului?

4. a adresa o scrisoare înseamnă a scrie adresa destinatarului pe o scrisoare, deci eşti bolovan!

5. şi nici, şi totodată? unde ai învăţat tu aşa construcţii gramaticale?

6. al lui ‘copil’? No shit? Al substantivului copil te doare-n tastă, gramatică-man?

7. rectoriţă/rectoriţei nu există în DEX.

Sunt sigur că este posibil (adică sunt şanse mari) să ai mult mai multe greşeli gramaticale şi de exprimare şi că probabil (adică sunt şanse reduse) am greşit şi eu în acest articol, da’ când heităreşti un articol doar pe criterii dă gramatică, trebuie să fii foarte atent!

Hai, vânt din pupa!

P.S. Tot de aici.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

11 thoughts on “Când eşti prost, stai acasă!”

 1. LOOOOOOOL, bro, merci. Eu zic asa: la mine e scuzabil cu o singura precizare: articolul l-am scris la ora 5 AM si l-am publicat la 6.01 AM (adica dimineata, pt. aia mai retardati :D). Ia vezi la mine unu’ Andrei I. care a comentat si in 2 fraze a facut atatea greseli gramaticale si de exprimare ca nu m-am obosit sa le numar :D. Oricum, faza cu parul in ochiul tau pare ca ii perfect valabila :D.

 2. Adi nu ai scuza, dar astia sunt cretini pur si simplu.

  Eu nu mai pot tine pasul cu campania asta: PDL nu mai e PDL e ceva cu verde si nu mai e de stanga e de dreapta? Sunt cel putin 2, 3 canditati care au in spate ceva cu “civic”. Primesc invite-uri in grupuri facute de cretini pentru cretini in care ni se aduc la cunostiinta. Niste PSD-isti care cica vor sa schimbe ceva … dezastru.

  Cred ca imi bag **** in toti si care iese, iese si asa o sa fure si o sa il doara in **** de tot.

 3. Nah bine Silviu, nu am scuza, da’ is om si gresesc, corectez si nu atac iar dupa aceea si anunt, cred ca asta spune ceva despre integritatea mea, nu? 😀

 4. LOL maxim, dude!
  Vin de pe blogul electoral, la care nu apreciez deloc orientarea politică, ci doar din când în când umorul: faza cu motorul de căutare MANG mi s-a părut antologică! 🙂
  Am dat o tură şi aici, şi pe irosit.ro. Şi-mi place în general ce văd, e chiar mişto. Pupatul renului în bot e un obicei suuuuper, mă bucur că cineva l-a inventat.
  Doar că, dude, ce naiba? La postarea asta bagi oamenii în ceaţă rău de tot. Ai grijă cum îţi ţii lecţiile de gramatică în faţa unui public cu deficienţe în domeniu, oamenii ăştia te vor crede pe cuvânt. Ba, mai rău, te vor încuraja! 🙂

  Ai grijă că “un pic” e adverb acolo şi, LOL maxim, exact “puţin” înseamnă, nici mai mult, nici mai puţin. 🙂
  Iar “a adresa” e sinonim, şi în română, şi în franceză, de unde l-am importat, cu “a trimite”, “a expedia” / “envoyer”. Da, chiar o scrisoare! Prea uşor ai expediat problema cu o definiţie rigidă şi şcolărească, dar nu unică, probabil de pe dexonline, că tot e la modă, de când cu “salutar”. 🙂
  La faza cu “cel mai probabil” nu înţeleg ce faci: reinventezi gramatica? Sau logica? “Probabil” nu are grad de comparaţie?
  La “nici” şi “totodată” m-ai pierdut complet. După mine, “nici” şi “totodată” nici 🙂 măcar nu se află în legătură. “Nici” se referă la obligativitatea (?) de a şti un pic 🙂 de gramatică, iar “totodată” la calitatea simultană de susţinător şi blogger.
  Nu mai zici acum nimic, fiindcă teamă mi-e să nu scap vreo greşeală şi să râdeţi şi de mine dup-aia. 🙂
  Oricum, spun din nou: îmi place ce citesc aici, dar mai ales pe irosit.ro. Şi, totodată :), sper să nu vă opriţi cu polemicile, gramaticale sau nu. Sunt mult mai interesante decât cele ale politicienilor şi o să revin cu plăcere.

 5. Păi, Florin, nu-ţi spuneam că bagi oamenii în ceaţă? 🙂
  Oricum, mai trec pe aici, tot după cum spuneam, poate înţeleg până la urmă :))

Scrie un comentariu: