Când poșta te face poștă

Se face că trebuie să primesc un colet poștal ramburs, trimis prin prioripost. Știți voi, sistemul ăla de seamănă cu firmele de curierat, când angajatul poștei îți aduce coletul la ușă. Taxele sunt de vreo două ori mai mari față de trimiterile clasice. În fine, detalii…

Coletul a fost expediat luni. În mod normal ar fi trebuit să ajungă, și citez de pe site-ul Poștei Române, în ”24 de ore pentru trimiteri distribuite între reşedinţele de judeţ şi intra-judeţean”. Mai pun de la mine, spunem 48 de ore. Dar pentru că totul e românesc, coletul ajunge joi. Și nici măcar nu vine nimeni la ușă să zbiere că mi-a adus marfa, ci se mulțumesc să-mi lase un nenorocit de aviz. Și-atunci pentru ce naiba mă arde la buzunar dacă n-am parte măcar de livrarea acasă?

A doua zi mă duc la oficiul poștal. Și-aici am parte de altă ”glumă”. ”Știți, coletul nu e la noi”. Mă uit la ceas, trec minutele, vine o angajată, mai vine una, iese și șefa din bârlog și se uită toate la aviz. Nu știau unde e coletul. O fi dispărut în gaura neagră a Companiei Naționale, s-o fi mutat triunghiul bermudelor mai spre Iași. Coletul nu-i și nu-i. Și dăi telefoane și întrebări pe la alte oficii și cine știe pe unde. Într-un final îmi spune o angajată bucuroasă că au găsit coletul…e la sediul principal. ”Și sediul ăsta unde e?” ”Păi vă urcați într-un 13 până-n Unirii, de-acolo schimbați și luați un 7 și mai întrebați lumea”.

Ca să înțelegeți, serviciul prioripost înseamnă, de fapt, suckeripost. Dacă n-aș fi avut cu adevărat nevoie de conținutul coletului renunțam. Dar cum nu era cazul plec la drum. Sună ușor dramatic, dar chiar așa este. Sediul poștei ieșene e la naiba-n praznic, într-o zonă a orașului în care stâlpii de iluminat public se văd în zare, iar pietrișul a luat locul asfaltului. Adică o zonă nu tocmai sigură după anumite ore. Și așa se face că un colet pe care ar fi trebuit să-l primesc la ușă, în 24 de ore, l-am ridicat după 96 de ore. Profesionalism, competență, seriozitate și ce mai vreți voi. Oriunde găsiți, numai la poștă nu.

5 thoughts on “Când poșta te face poștă”

  1. de serviciul asta am fost multumita pana acu…cei drept l-am incercat odata 😛
    dar nu recomand trimitewrea de scrisori recomandate cu confirmare de primire in numar mare… 100 de scrisori gata pregatite cu borderou cu tot a durat 3 ore…trist! acu depinde si de norocul pe care-l ai! in cazul serviciilor cu posta e cam ca la ruleta ruseasca 😀

  2. Eu am avut sute de colete trimise si expediate prin posta si foarte putine prin firmele de curierat. Nu prea am avut probleme. Prioripostul asta e pe primul loc.

Scrie un comentariu: