‘Cât de praf poţi face o ştire?’ cu Dan Istratie de la evz.ro

Când citesc unele articole din presa online, cu greu mă pot abţine să nu dau în crize isterice de râs. Multe dintre ele pare că nu au fost citite de un web-editor ceva (de fapt chiar sper să nu existe un om atât de prost în lumea asta) şi par scrise de oameni cu mintea plecată în concediu. Astăzi avem un articol de Dan Istratie de la evz.ro:

Începem cu faptu’ că titlu’ îi extrem de idiot, deoarece în articol se face vorbire despre un colet cu o bombă artizanală în interior. Cam greu de denumit ‘cadou de nuntă’, nu? Apoi aflăm că un bărbat din Turcia a trimis un colet (cu bombă) surorii sale din Marea Britanie şi că DIN NEFERICIRE intenţiile lui au fost dejucate de autorităţi. Da’ să vedem continuarea:

Aici se modifică schimbarea şi aflăm că, de fapt, coletul a fost trimis în sens invers, adică DIN MAREA BRITANIE ÎN TURCIA şi că, aşa cum am spus mai sus, în interiorul lui era o bombă artizanală.

Da’ la o verificare scurtă a presei englezeşti ne dăm seama că traducătoru’ nost’ avea capu’ adânc înfipt -n cur când a scris articolu’, pentru că era vorba de un colet CU BOMBĂ FALSĂ, făcut să arate ca o bombă, nu să explodeze:

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

5 thoughts on “‘Cât de praf poţi face o ştire?’ cu Dan Istratie de la evz.ro”

  1. nu toti stiristii stiu limba engleza suficient cat sa traduca un material din presa straina. nici macar cei care lucreaza la “externe”. pretentiile au scazut odata cu salariile.

  2. Dana, nu este vorba doar de traducere, ci si de constanta (sau de lipsa ei). Prima data spune ca l-a trimis din Turcia spre Marea Britanie, apoi invers. :))
    Uite bomba, nu e bomba! :))

  3. o fi trimis-o cu retur ????!!! si au descoperit minunea la retur :D, si se mai intreaba unii de ce n-au ei cititori si de ce nu mai da nimeni un leu pe ziar…pai daca nu face!

  4. Mare filozof Florin Rusanu!!! Dacă ești așa de talentat cum de n-am auzit de tine. Te ocupi cu băgatul de seamă.

Scrie un comentariu: