Cel mai cinstit prim-ministru despre cel mai cinstit partid

Adrian Termopane Năstase, cel mai cinstit fost prim-ministru al României (pe bune, e cel mai cinstit pentru că e singurul fost prim-ministru românesc care a fost condamnat și pușcăriat pentru că a furat), susține la aceste alegeri PSD, cel mai cinstit partid (pe bune, e cel mai cinstit pentru că are cei mai mulți membri condamnați/trimiși în judecată/cercetați pentru corupție), condus de Liviu Mustăcioara Lui Dragnea, singurul președinte de partid politic condamnat penal (chiar și din România).

Ce poate fi mai duios? Hora corupților și condamnaților penal la nivel macro. Și există două posibilități: ori ăștia sunt niște jeguri de ultimă speță (pe bune, într-o țară normală, Năstase n-ar mai fi ieșit din casă de rușine, că l-ar fi scuipat oamenii pe drum), desigur, încurajați de servilitatea românului, care mereu și-a pupat în cur călăii, ori chiar nu înțeleg că mișmașurile lor înseamnă corupție, că țara nu e moșia lor și că mai sunt și români cărora nu le place să fie furați și mințiți.

În ambele situații, cel puțin din punctul meu de vedere, PSD e acea chestie pe care nu ar pune ștampila nici mâna mea tăiată și complet separată de corp și de guvernarea creierului, că s-ar usca instantaneu de tristețe.

Eu as fi votat cu PSD. La ambele Camere. Partidul a dus o campanie inteligenta. Campania “bunului Samaritean”. Nu a intrat in clinciuri, nu a jignit, nu a provocat.

Nigga, what? Sigur că la nivel declarativ PSD a ars-o soft, mai ales după ciomăgeala de la prezidențialele din 2014, când aroganța, atacurile și discriminarea au funcționat invers decât se aștepta PSD, dar să nu uităm pleiada de postaci și cascadele de injurii și răutăți gratuite, mai ales la adresa Guvernului Cioloș (se știe că doar PSD, ALDE și PRU sunt ostile tehnocraților, deci ghici ciupercă cine-i?) Plus că mie îmi pare puțin neadecvată formularea ‘partidul’; astfel de formulare era uzuală în vremuri de tristă amintire, când nu trebuia să specifici despre ce partid vorbești, că era unul singur (neo-comuniștii nu se dezmint).

Cred ca voturile din diaspora vor crea, din nou, probleme.

Aici nu sunt foarte clar cu ce vrea să spună cel mai condamnat prim-ministru. Adică cum probleme? Ce înseamnă probleme? Pentru cine probleme și mai ales pentru ce probleme? Dacă oamenii care își exprimă votul împotriva părerii (că opțiune nu poate avea, că i s-a limitat dreptul, prin condamnare penală) unui fost prim-ministru dovedit corupt înseamnă că avem ‘probleme’? Pi bune, Godfather? De ce nu ne zici mata și cine are voie să voteze și cine nu? A, nu poți, doar instanța de judecată poate face asta…și ție ți-a zis că nu ai voie! Deci, taci în pula mea, că nu te pricepi!

an

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Cel mai cinstit prim-ministru despre cel mai cinstit partid”

Scrie un comentariu: