Cercul vicios al salariului minim

Pictor Vonta a anunţat azi, cu surle şi trâmbiţe, prima măsură din noul an, măsură după chipul şi asemănarea electoratului său. Mărirea salariului minim pe economie. Desigur, e bine pentru oricine să primească mai mulţi bani, însă mecanismul salariului minim e ceva mai complicat decât principiu’ mărim salariu minim, cresc veniturile.

Asta se numeşte creştere artificială. Venitul unui salariat nu trebuie să fie indexat de Guvern, ci de productivitatea muncii lui. Altfel spus, dacă angajatorul Xulescu are 100 de angajaţi pe salariu’ minim, când Guvernul îl obligă să le mărească salariile, el poate foarte simplu să dea afară zece angajaţi şi să-i pună pe ceilalţi să muncească mai mult. Lucru nu neapărat rău, pen’ că trebuie să învăţăm şi noi că nu mai merge să tragem mâţa de coadă aşteptândul pe sfântu’ bănică în fiecare 15 al lunii.

Dacă nu dă afară angajaţi, Xulescu poate creşte preţurile de vânzare, pentru a amortiza creşterea artificială de salarii. Chestiile pe care le vinde Xulescu ajung la angajaţii lu’ Yulescu şi invers, deci ar fi un fel de labă-n cerc. Evident, statul ar câştiga ceva mai mult, pentru că ar creşte şi contribuţiile, aşa că este un interes acolo, însă angajatu’ ar fi cam tot p-acol’.

Pe de altă parte, menţinerea unui salariu minim la nivel mic poate determina angajatorii – într-o înţelegere tacită – să menţină salariile foarte jos. Gen dacă toată lumea dă salarii mizere, angajatu’ n-are unde pleca, oricât de bun ar fi. Alternativa, după mintea mea îngustă şi seacă, ar fi să se micşoreze considerabil contribuţiile. Atunci angajatorul ar putea redirecţiona banii către salarii; bani care nu ar fi total pierduţi, pen’ că ar merge în produse şi servicii purtătoare de TVA, impozit pe profit şamd.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Cercul vicios al salariului minim”

  1. Ca problema de fond, discutia ar fi, cum se imparte valoarea nou creata intre salariati si angajator ! Conceptul de “calitate totala” inseamna ca toata lumea este multumita : salariatii pentru salarii si participare la profit,proprietarii societatii comerciale pentru dividende,clientii-cumparatori pentru calitatea si pretul marfurilor si serviciilor,statul pentru impozitele si taxele incasate… In occcident salariatii ,in afara salariilor primesc cca 50% din proifitul societatilor la care sunt angajati ! Cat primesc in Romania ? Cam ZERO ! Si astfel multinationalele isi permit sa externalizeze din Romania profituri exorbitante ,nemaivazute in alte tari,jefuind munca salariatilor ![Daca angajatorul da afara 10 angajati cine ii mai munceste si aduce profit ???]

Scrie un comentariu: