CET-ul ar trebui să dea bani, nu să ia

Văd că în presă au început să apară articole noi referitoare la muribundul CET. Intrat (din punctul meu de vedere) în comă de câțiva ani buni, se încăpățânează să existe și să absoarbă fonduri. Prin ziarele locale se face vorbire de zeci de milioane de euro, finanțări greu de închipuit. Mi-e greu să înțeleg unde se duc banii ăștia, dar de problemă ar trebui să se ocupe alții.

Ce nu pot eu să pricep este tupeul cu care CET-ul cere bani pentru că țevile sistemului central de încălzire trec prin locuințele unor persoane care nu mai au nicio legătură cu societatea. S-au debranșat, au scos țevile și caloriferele, ba chiar unii au și izolat țevile care au mai ramas prin apartamente (și care fac legătura cu alte locuințe). Care mai e problema? Pentru ce să vă mai umple buzunarele oamenii ăștia?! Aici nu văd decât o gravă încălcare a dreptului la proprietate.

Cred că situația ar fi trebuit să fie opusă, CET-ul să plătească o sumă lunară proprietarilor debranșați prin ale căror apartamente mai trec instalațiile. Dar cum legile sunt scrise în marea lor majoritate de ingineri, doctori, oameni de afaceri, pădurari și alții cu profesii asemenea, va mai curge multă apă pe Bistrița, Bahlui sau Mureș până vom ajunge la normal.

One thought on “CET-ul ar trebui să dea bani, nu să ia”

Scrie un comentariu: