Ce’ţi doresc eu ţie…

Ce’ţi doresc eu ţie, dulce Românie, ţara pe care eu mă piş de câte ori am chef.

Ţara pe care prietenii mei se cacă la rându’le când au ei chef; prieteni pe care eu i’am pus în funcţii din aparatul administrativ, iar dacă nu au fost funcţii libere, le’am inventat, că aşa vrea pula mea.

Ţara pe care eu o conduc cum vrea aceeaşi pulă a mea, pe care o fur cum şi cât vreau eu, pentru că oamenii din ea sunt prea proşti şi sclavi să ia atitudine. Ţara a cărei economie am distrus’o şi pe care am îndatorat’o cu bună ştiinţă, că vrea pula mea.

Ţara pe care eu cu prietenii mei o corupem şi o evazionăm fiscal de câte ori şi cum avem noi chef. Ţara în care eu şi prietenii mei ne cumpărăm luxu’ în care trăim pe banii reţinuţi prostimii din impozite şi vărsaţi în conturile companiilor de stat.

Ţara a cărei flotă am vândut’o că aşa a vrut pula mea; în care am scăpat basma curată că sunt preşedinte atotputernic, ce pula mea. În care am ales’o pe fii’mea europarlamentar că aşa vrea pula mea. Nu ştie să vorbeşte româneşte, da’ face şi ea un ban… şi pe iubitu’ ei copac l’am făcut consilier economic da’ s’au prins proştii şi i’am dat eject, pula mea ştia că a fost corijent la mate’ .

Ţara în care în timp ce unora le iau banii cu care abia se ţin la limita subzistenţei, că aşa vrea pula mea, eu îmi cumpăr maşină nouă cu banii jos; plăteşte nevastă’mea, că proştii se prinde, da n’au ce face că sunt sclavi proşti şi se uită în gura mea, ce deştept îs când le iau banii.

Ţara în care bat copii că strigă de Iliescu, şi scap basma curată, că aşa vrea pula mea. Ţara de la care am furat bani să’i cumpăr la fii’mea cea mare apartament, că prostimea degeaba se prinde, sunt sclavi proşti…

Ţara în care fac declaraţii rasiste şi injur pe cine vreau, îi fac harcea-parcea pe ăia care au opinii opuse alor mele, şi scap basma curată, că aşa vrea pula mea, îs preşedinte, ce pula mea.

Ţara în care încalc constituţia şi orice lege mă incomodează, şi scap că aşa vrea pula mea.

Îţi doresc să rămâi neschimbată măcar următorii 4 ani, cât mai am mandat; să fii populată de aceiaşi sclavi proşti care nu sunt în stare să’mi facă nimic, să pot eu cu prietenii mei să furăm să ne mărim averile, să mai muriţi din ăştia care nu produceţi nimic, să am mai mult de furat, de fapt ăsta e scopu pentru care vă iau banii, poate pieriţi de subnutriţie…

Îţi doresc industrie înfloritoare să pot impozita şi fura şi mai mult, ogoare roditoare fără nici un sprijin din partea guvernului, doar impozitate, să pot fura mai mult…că aşa vrea pula mea, mai mulţi bani!

Asta îţi doresc, dulce Românie, ţara pe care eu o sclavesc, şi o supun, cum am eu chef!

Preşedintele ţării, Traian Băşescu.

Ce’ţi doresc eu ţie, vesel preşedinte, cel dintâi fiu chior şi strâmb al Patriei?

Îţi doresc gripă aviară, râie, pojar, holeră, ciumă bubonică, SIDA, sifilis, ebola şi tuberculoză fără să ai bani de un algocalmin, măcar.

Îţi doresc să ai atâtea împliniri ca ale unui copil ai cărui părinţi nu au bani să’l ţină la şcoală măcar; să ai bani cât un student cu părinţi săraci.

Să ţi se rupă Dusteru’n două când eşti cu progeniturile tale copace, nevastă’ta şi mă’ta, la 100km+ la oră. Să cadă casa din Mihăileanu pe tine când îţi numeri banii.

Îţi mai doresc muie non-stop de la 100 de cai marca Maria Tereza, şi futai în cur , tot simultam, de la 1000 de cai aceeaşi marcă!

Să’ţi taie fiecare cetăţean dintr’un membru, la alegere 15 sau 25%, după caz, şi să te vândă la piaţă cu un ban kilu’, că nu meriţi nici cât o ceapă degerată!

Îţi doresc o revoluţie şi un proces scurt ca ale lu’ Ceauşescu, o schingiuire ca pe vremea lu’ Ţepeş, şi o execuţie ca a lu’ Musolini.

(poezia rămâne deschisă pentru ce doreşte fiecare bravului conducător)

un cetăţean oarecare, Florin Ruşanu.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

20 thoughts on “Ce’ţi doresc eu ţie…”

 1. Merita pus intr-o pagina a istoriei. Articolul, nu Basescu nenorocitul!

  Am sa pun link spre articolul tau, pentru ca mi se pare prea bun sa nu fie citit de cat mai multa lume!

 2. Florine, pentru partea cu “pisatul pe tara”, crede-ma ca nu te-as impusca, te-as tortura zilnic. Puteai?! gasi alte mijloace de a te exprima, fara sa implici tara. Dar deh… Ce sa-i faci?! In ’89 au murit aia pentru libertatea de exprimare. Tu te exprimi acum si ma zgarii pe creieri cand citesc inceputul de articol, in timp ce o gramada de oameni, pentru dreptul tau la libera exprimare, nu au locuri de munca, nu au un acoperis de-asupra capului. Pe astea le-ar fi avut inainte de ’89, iar tu nu te-ai fi pisat pe tara. Ceea ce ar fi fost exceptional de bine din punctul meu de vedere. Cat despre partea cu Basescu, dupa cum am scris si la mine pe site, da dom’le. Sa il impuscam. Ca el a vandut flota. Dar numai daca ii impuscam si pe Iliescu si compania, ca ei au vandut toate celelalte bunuri nationale. Altfel se cheama discriminarea. Sau chiar mai rau, il transformam pe marinarul imbecil in martir politic (ca cica asa le zice astora care au comis aceeasi fapta ca si adversarii politici, insa doar ei au fost cei executati)!
  In rest… Toate bune!

 3. @Catalin Stanoiu: nu ai inteles bine mesaju’, reciteste. Era vorba despre ce face bravu’ nost presedinte cu tara, se pisa efectiv pe ea de cate ori are el chef, si nimeni nu ia atitudine; daca ai fi citit si alte articole mai vechi, ai fi observat ca sunt unu’ dintre putinii romani care mai stie ce inseamna simbolurile nationale, le raspecta si le apara 😉

 4. sa-ti raspund cu acelasi vocabular..
  dute in pula mea in alta tara de ex in spania la cules de capsuni daca nu-ti convine.. o fi cum o fi tara noastra da e tara in care ne-am nascut si nu te pisi tu pe ea asa cum vrei tu… de asta am ajuns unde am ajuns datorita voua; voi care va pisati pe tara fara sa faceti nimic, stati la calculator si va plangeti nu ca ati lua atitudine vreo unul din voi.

 5. @Bobocel du’te în pula mea şi citeşte un blog despre ceva ce înţelegi. Dacă mă critici, citeşte măcar cu atenţie articolu’, apoi comentează. Pe ţară se pişă veselu’ nost’ preşedinte, şi nu eu…reciteşte dacă nu te’ai prins!
  Pentru ceilalţi retardaţi care vor citi şi nu se vor prinde: poemul cuprinde două părţi, în prima sunt cuvintele nespuse ale preşedintelui, lucruri pe care chiar dacă nu le spune în gura mare, le face. Partea a doua este ceea ce îi doresc eu lui. Ştiu, nici mie nu’mi place partea cu pişatu’, da’ ăsta e adevăru, se pişă pe ţară de câte ori are chef…adevăru’ doare, da vindecă, la fel ca o compresă cu spirt.
  Şi eu măcar am curaju’ să spun lucrurilor pe nume, tu ce atitudine iei?

 6. asta e atitudine ca spui pe un blog lucrurilor pe nume ?
  du-te-n plm si te pisa in bucuresti la basescu la usa aia da atitudine. cuvintele tale pe un blog n-au relevanta prietene pentru ca asta nu-i atitudine

 7. Bă cum dracu’ a învăţat să scrie un handicapat schizofrenic? Prietene, nu înţelegi că eşti în afara subiectului? Dacă tot eşti critic de atitidini, spune ce atitudine iei tu faţă de criza socio-politico-economică cu care se confruntă ţara? Dacă nu înţelegi ce citeşti, de ce îţi complici existenţa? Citeşte ceva etichete de borcane, conserve, sticle de bere, poate înţelegi mai bine. Nu am şters până acum comentarii, da’ în ritmu’ ăsta îmi rezerv dreptu’ de a şterge comentariile handicapaţilor schizofrenici care nu ştiu care teneş în ce picior se bagă da’ se dau mari critici, când ei nu au habar ce citesc; ce pula mea v’aţi dat întâlnire pe site’u meu?

 8. Florine ai luat-o razna de tot. mai ia o gura de aer iesi la o terasa cu prietenii ca tu o sa devii in scurt timp nebun de tot.

 9. textul este idiot!
  am mai citit ceva similar si mi s-a facut greatza…

 10. Ori esti PSD’st ori PNL’st ori ungur ori tigan.Este normal sa te zbati ca prostu’ pe blog. Mai devreme sau mai tarziu ai sa platesti pentru reactiile necontrolate!
  hai … daules baftal sau “gheraido” … TU STII MAI BINE cum se zice !

 11. Florine, cand am comentat iti citisem tot textul, desi cu greu am reusit sa trec peste prima fraza. Nu am avut decat un amendament. Sub nicio forma nu pronunti “ma pisi pe ea tara”, cu referire la Romania. Nici sub licenta poetica, nici… Sub nicio forma! Creeaza altceva, dar fara asa ceva. Ca sunt suficienti imbecili care nu citesc decat rezumatul si au senzatia ca stiu tot. Culmea, astia sunt odraslele de mahari, ajunsi in posturi cheie, pe un sistem inventat ATENTIE! de Iliescu, perfectionat intr-adevar de Basescu, care doar cu un rezumat luat de pe net ajung la facultate. II gasesti in doua dintre liceele bacauane.

 12. Ia uite cum se umplu site’u cu patrioţi;mă îtreb câţi din voi aveţi habar de simbolurile naţionale sau alte lucruri care dau dovadă de patriotism, nu săritu’ în capu’ unuia care spune lucrurilor pe nume. ‘ţară de idioţi’, nu face parte din aceeaşi categorie? şi mai sunt atâtea alte sintagme folosite pe care nimeni nu le critică, da’ repede sunteţi ocoşi voi că de ce folosesc eu ‘ţara pe care eu mă piş’. Dacă nu mi’aţi citit prezentarea, acolo scrie că scriu ce vreau, cum vreau, când vreau; vă place, citiţi, nu vă place, nu citiţi, fiţi siguri că nu scriu să vă distrez pe voi, cât scriu să mă distrez pe mine, nu scriu pentru rating, comentarii sau alte metode de măsurat potenţa bloggerilor, pentru că mi se rupe de clasamentele voastre, deci dacă nu ştiţi să citiţi, mai exersaţi! Şi mă abţin să mai răspund vre’unui comentariu tâmpit, că a avut destule articolu’ ăsta…

 13. oricum, textul denota ca ai o minte bolnava. nu-ti place Romania, valea… poti sa scrii textele in engleza, pentru straini. de ce mai scrii in romaneste?!

 14. Florine, nu e “tara de idioti” ci “popor de idioti”! Si pe asta a spus-o Petre Tutea. El si-a castigat dreptul sa faca o asemenea afirmatie, dupa 13 ani de puscarie in temnitele comuniste. Tu nu! Aaaa… si remarca a fost facuta dupa ce 98% dintre romani l-au votat pe Iliescu. Dar daca te documentezi putin, acelasi Tutea spune o chestie foarte importanta pe patul de moarte, intr-un interviu acordat TVR-ului, cu exact 5 minute inainte sa inceteze din viata. Te las sa iti faci singur documentarea. Sunt sigur ca pana la urma vei intelege ce anume critic eu din atitudinea ta si iti vei da seama unde gresesti! 😉

 15. Felicitari, ai vazut ce e rau in tara asta…din pacate nu e mereu cum ne dorim sa fie, dar si PRESeditele nostru va primi ce merita, un adevar mai mare in ceea ce ai scris nu vad la nimeni sa spuna, dar toti sunt critici si toti patrioti.
  Avem o tara frumoasa si stramosii nostri s-au chinuit si au murit pentru aceasta tara, dar…pacat ca e locuita si condusa de idioti…

 16. Esti jenant, copile! Din dorinta de a fi un Dinescu de provincie, ai calcat cam apasat pe bec! Asta sa fie urmarea educatiei hip-hop si rap?! Te-ai gindit ca poate aceasta pagina va fi citita si de femei sau minori? Ai fi putut inlocui unele “litere” cu asteriscuri etc. Cred ca te vezi mare blogger dar parerea mea e ca ai inceput cu stingul…

  P.S. 1 – Pacat ca asta se intelege prin “libertatea cuvintului”.
  P.S. 2 – Dupa nume, pare-se ca ai sorginte asemanatoare cu a “bravului liberal latifundiar”, D. R. Rusanu “Rusineanu”.
  P.S. 3 – EXTRAORDINAR DE BINE ALES NUMELE BLOGULUI…

 17. @Unu ‘dacă calc pe bec înseamnă că merg pe tavan’ să citez nişte clasici în viaţă. Nu sunt nici un fel de Dinescu, am cu totu’ alt nume; că coincide cu numele lui Dan Radu Ruşanu nu e vina mea, ci a naturii şi strămoşilor. Dacă citeşte o femeie nu’i bai, sunt lucruri cu care intră în contact (sau cel puţin visează să intre) zilnic. Dacă citeşte fi’tu/fi’ta minor/ă e doar vina ta că un minor accesează Internetu’ nesupravegheat. Nu mă văd mare blogăr, sunt doar un scriitor…relativ citit, crede’mă. Numele site’ului nu’mi aparţine, felicită’l pe Cristi J. pentru el.

Scrie un comentariu: