CFR-ul ne dă mu…

…lt respect, la ce va gândeați? Ne mai dă și altceva, dar asta când nu e presa cu ochii pe ei. Să luăm un caz concret. Ajunge omul la casa de bilete, plătește pentru călătorie, că doar așa-i în orice țară civilizată și-apoi se grăbește spre tren. Pe peron, ce să vezi? Desfășurare de forțe mai ceva ca la ziua unirii, de ziceai că vin B-oii la vreo sărbătoare/inaugurare…controlori în uniformă, oameni în civil cu legitimații, un adevărat cordon uman pe tot peronul. Nu intra nici musca în tren dacă n-avea bilet.

În realitate, mult tamtam pentru nimic. De fapt voiau să-i prindă pe cei fără bilet. Zi proastă pentru cei doi nași. S-a dus berea pe ziua de azi.

Însă când i-au luat la rost călătorii pe controlori a-nceput scandalul. Un vagon are aproximativ 100-110 locuri. Bilete se emit fără număr. De obicei numărul călătorilor care se urcă este dublu față de numărul locurilor. În condițiile astea e normal ca oamenii să fie nemulțimiți.

Care credeți că a fost replica ceferiștilor? ”Dacă nu vă convine mergeți cu alt mijloc de transport”. E absolut normal, nu? CFR-ul este o companie privată, care urmărește profitul și nimic mai mult. CFR-ul nu e o companie de stat, cu pierderi uriașe de la an la an, cu salarii plătite din biletele cumpărate de călătorii care merg 160 de kilometri în picioare.

Acum vă redau o parte dintr-un răspuns la o sesizare trimisă către CFR în legătură cu problema asta:

“Vă mulţumim pentru sesizare şi vă asigurăm că atât salariaţii, cât şi conducerea C.N.C.F. “CFR” S.A. se preocupă permanent pentru asigurarea unui climat cât mai civilizat pentru publicul călător.” Civilizat ar fi să-i lăsați pe cei care le pasă pe scaunul vostru.

Scrie un comentariu: