CFR-ul ne suge. De bani

La 7 dimineaţa o pornesc spre gară. Mă grăbesc să prind deja clasicul şi plictisitorul (pentru mine) Iaşi-Bacău. În căşti aud că la radio se vorbeşte despre datoria CFR-ului. Dacă-mi amintesc bine suma este colosală. Vreo 7 miliarde de lei. Nimic nou sub soare totuşi. Nu dau importanţă, cel puţin nu până ajung la ghişeu, ca să-mi scot biletul.

Scot legitimaţia, dau banii, iau biletul şi…aflu că mai tre’ să dau ceva. ”S-au scumpit biletele?” Nu, nu s-au scumpit. E uşor ilară situaţia. Aflu că CFR-ul a schimbat regula. Eu mi-am cumpărat bilet cu ”legătură”, adică schimbare undeva pe la jumătatea drumului, pentru că la ora aia nu era niciun tren direct. Dacă până acum vreo lună asta nu influenţa cu nimic preţul, iată că acum alta e situaţia. Ce s-or fi gândit băieţii deştepţi din fruntea întâiului datornic?! Cum naiba să-şi scoată miliardele, dacă nu pe spatele muritorilor.

Adică acum o lună plăteai pentru un bilet Iaşi-Bacău tot atât cât ai fi plătit pentru două bilete Iaşi-Paşcani şi apoi Paşcani-Iaşi. Acum s-a schimbat regula. În a doua variantă parcurgi aceeaşi distanţă, dar preţurile diferă. Care o fi logica?! Vreun ceferist pe-aici?

P.S. În imagine vedeţi una din operele companiei, trasă-n poză vara trecută.

Scrie un comentariu: