Cfrcalatori.ro şi cfr.ro: epopeea continuă

În articolul iniţial v-am indus în eroare: infofer.ro nu este pagina oficială de informaţii pentru călători a CFR, ci o pagină dezvoltată de Informatica Feroviara S.A, a cărei acţionar unic este Compania Naţională de Căi Ferate. No shit!

Bun, pentru a-mi repara greşeala şi pentru că la acelaşi articol am fost anunţat că de fapt am căutat eu în locul greşit, am cercetat puţin cum stau lucrurile pe cfrcalatori.ro, adevăratul site oficial de informaţii pentru călători al CFR, CNCF sau cum dracu’ s-o numi big bos. Bun, trecem peste faptu’ că toate siteurile despre care vorbim arată ca o lucrare de corijenţă a unui elev de la un liceu de informatică.

Intrăm pe pagina principală, în dreapta avem panoul unde putem căuta trenurile interne:

Scriem ruta, clic pe caută şi se deschide o nouă pagină care arată identic; după ce se mai învârte rotiţa de la Chrome juma’ de minut (fără să faci nimic):

Fail! Închidem pagina, apoi pe pagina principală încercăm să găsim un tren internaţional:

După click pe internaţional:

Rămâne deci inutilitatea din dreapta imaginii, şi apare meniul din stânga-jos unde suntem informaţi că găsim informaţii despre rutele internaţionale. Clic pe mers tren şi:

Cu ultimele speranţe clic pe aici şi:

Dăm link spre alţii care îşi fac treaba că noi nu putem, sau? No, unde-i meşteru’ cu cfrcalatori.ro?

Ah, şi să nu uit, că CFR-u’ mai are un site pe domeniu’ cfr.ro despre care nu am reuşit să aflu cu ce se ocupă pentru că:

Şi dacă tot suntem la capitolul firme de succes: oare cum a reuşit Informatica Feriviara S.A. să facă profit 62 de lei la o cifră de afaceri de peste 26 de milioane de lei? Că doar face siteuri faine pentru CFR şi intermediază softuri, nu lucrează cu mărfuri perisabile, nu-i afectează inundaţiile, seceta etc. Info aici.

 

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

9 thoughts on “Cfrcalatori.ro şi cfr.ro: epopeea continuă”

  1. Silviu, şi eu am bănuit că CFR-u’ are softuri mai bune decât Google, aşteaptă doar momentul oportun să se afirme! 😛

  2. Eu mi-am achizitionat recent bilet online de la ei. A mers brici, nu am nici o problema. Designu’ nu prea ma intereseaza. sa-si faca treaba e important! 😛

  3. @Dani, până să ajung la bilet ar trebui să ştiu dacă, ce fel şi la ce oră am tren. Altfel ce bilet să-mi iau? La Transdara?

  4. in ziua in care ai scris pe 11.12.2011 sa schimbat mersul de tren inclusiv rangurile la trenuri au existat probleme in sistemul lor cateva zile

  5. Articolul a fost scris pe 13, oricum penibilă scuză…mulţumesc! Ah şi pentru rute internaţionale te trimite tot pe bahn.com…so nothing new.

  6. Astia de la CFR sunt niste cretini incorigibili!Sa ii ia naiba pe toti, in frunte cu ministrul/a transporturilor.

Scrie un comentariu: