La coadă

– Bună ziua ţaţă Paraschivă, ce mai faci ghia? Că nu ne mai văzurăm de pe vremea aia, când stăteam noi la coadă câte două zile, să cumpărăm conserve din alea bune, aduse din Jermania, care aveau o mâţă pe capac…

– Ia, ce să fac Sevastiţo, fusăi la piaţă, să cumpăr d-ale gurii, da’ nu luai nimic, că tare-s scumpe toate alea…şi vine imediat factura la telefon, din ce să plătesc toate alea?

– Că dreptate ai ghia, fă…uite-o coadă acolo, se dă ceva făăă!

– Hai repede să prindem şi noi rând…uite că stau la autocar, sigur îi cu ceva ajutoare sau ceva marfă bună, din Jermania! Că nu se-nghesuie iei ca proştii, degeaba!

– Ce bine prinsărăm, suntem între primii o sută, sigur prindem şi noi…auzi, zice lumea că se dau autografe. Oare îs din alea care fierb repede? Că aş lua mai multe atunci…

– Ho mă’, animalule, nu te-mpinje aşa, că-s şi io bătrână, şi-am fost aici înaintea ta, n-ai pic de respect?

– Mă scuzaţi, v-am văzut că aţi venit chiar acum un minut, io stau de cinci ore aici, bit dat!

– Auzi mă Bitman sau Batman, cum îţi zice, pă vremea când am stat io aici la coadă la primu’ autocar, tu înotai pe la tactu’, prin coaie, în cel mai bun caz! Aşa că nu mai fi nesimţit!

– Mă scuzaţi, mă scuzaţi…

– Da’ auzi mă Bitman, ce autografe se dau aici?

– De la Lady Gaga!

– Aham, îi firmă bună asta, am auzit că îs fără euri! Cum se dau, la kilă? La pungă?

– Hahaha, cum să se dea la kilă? Câte unu’, fiecare!

– Aha, bine, ia te rog să mă scuzi puţin, ţine-mi locu’, că mă duc până colea…aşa, mersi, eşti băiat finuţ! Aşa…deblocare, ok, selectez Vasile şi apăs pe verde…alooo, Vasile? Mă’, hai repede, hai la Palas Hilton mă’, aici, vezi că îi un autocar cu multă lume lângă el, da mă’, se dau autografe din alea bune, bio, care fierb repede, da’ nu se dă numa’ unu’ de persoană, hai să luăm măcar două…că io nu ştiu dacă apuc să stau de două ori la coadă…da, da, lasă tablele şi hai la coadă, că diseară, când ţi-o fi foame, îţi pun tablele-n oală, mişcă![…]

– Fa Paraschivo, io-l chemai şi p-al meu, să luăm măcar două.

– Bine făcuşi, că ai cu cine. Al mieu nu se mai ridică din pat…

– Ia fă, ia, ce arătare acolo, ia…un cap pătrat şi roşu, cu ochelari de soare, faaa, zâci că-i satana gol!

– Aoleu!, nu-mi mai arăta aşa ceva, că io am cu inima ghia.

– Hî, n-auzi, mă Bitman!, ce-i mirătura ceea?

– Îi Lady Gaga!

– Haoleo, patroana? Da’ frumoasă mai ie mă’ maică, ie frumoasă foc. Heeeiiii, leidi gaga, eşti frumoasă ghia! Poate-mi dă şi mie mai multe autografe, deh, dacă o îmbunez.[…]

– Paraschivă, ce ‘mniezo îi chestia asta?

– O foaie cu semnătura lu’ leidi gaga, ceea.

– Bine, bine…da’ autografe nu ne dă?

– Nu ştiu ghia, o fi minţit lumea, s-o laude, să zică că-i frumoasă, da’ ea-i urâtă ca foamea…şi nesimţită ghia, să mintă oamenii că dă autografe, să steie la coadă degeaba, cu inima, cu lombosciatica şi diabetu’, pă stres?

– Hî, mă Batman, da’ nu se mai dau autografe?

– Păi foaia aia cu semnătură, îi un autograf.

– Daaa? Şi ce fac io cu ăsta, se poate mânca, se poate vinde?

– Nu doamnă, îi amintire, de la Lady Gaga…

– Bine mă’, da’ ce-mi trebuie mie amintire de la leidi gâscă, aia? Ce, face sarmale mai bune ca ale mele, şterge prafu’ de mai mult de cinşpe ori pe zi, ca mine?

– Îi cea mai faimoasă cântăreaţă din zilele noastre, doamnă!

– Cine mă’? Mirătura ceea cu capu’ pătrat? Chestia aia cu lupele cât Casa Poporului? Mă’ tu ai auzit de Sofica Vicoveanca? Hî, Paraschivo, să mergem acasă, că nu rezolvarăm nimic, tinerii ăştia din ziua de azi îs nişte pierde-vară satanişti. Şi tu, fă leidi caca, pune mâna şi prinde-ţi mopu’ cela din cap în coadă, suflecă mânicile şi lucră ceva, că poate găseşti vreun băiat bun, di-aici de la Bucureşti, să nu mai mergi înapoi la tine, acolo la ţară, unde n-ai găsit un doctor care să-ţi opereze ţăsta ceea, să ţi-o facă rotundă, ca la oamenii normali!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “La coadă”

Scrie un comentariu: