Cod roşu…de prostie

Bună ziua doamnelor şi domnilor, întrerupem acestă emisiune pentru un anunţ de o importanţă deosebită. Azi la prima oră a fost declarat pentru prima dată în România cod roşu de prostie pentru toată ţara, pe fondul ridicării la cote alarmante a nivelului prosteală dată românilor în stupidmetre.

Precizăm că acestă tendinţă a început în urmă cu aproximativ o lună, când Videanu, ministrul economiei ne explica cinic la televizor că o casă de 1350 mp ‘doar pare’ mare, dar nu este; asta într’o ţară în care unele cupluri de tineri căsătoriţi visează la o garsonieră de 30 mp ca la un câştig gras la loterie. Apoi ne explica prin regula de unu simplă cum el s’ar descurca foarte bine dacă ar fi un profesor din provincie, ar avea un salariu de 1500 de lei şi un copil la facultate; cum şi’ar lua un al doilea job part-time, că doar sunt patroni câtă frunză şi iarbă care sunt dispuşi să te angajeze cu juma’ de normă, săţi ofere o ploaie de beneficii, şi să’ţi lase şi timp liber pentru a putea fi eficient la catedră…

Prcesul de creştere a a cotelor de prosteală înregistrate în stupidmetre a continuat cu declaraţiile preşedintelui Băsexu la postul public de radio, în care îşi exprima bucuria provocată de faptul că economia ‘începe să se mişte’; lucruri spuse din poziţia sa de expert economic, care în urmă cu 3 luni, în anteziua anunţării recesiunii economice, nu vedea nici cel mai mic efect negativ al crizei asupra economiei româneşti. Asta în timp ce analişti economici experimentaţi şi care au habar despre ce vorbesc, alături de alte milioane de oameni cu capu’ pe umeri, văd economia românească ducându’se rapid şi sigur către fundu’ prăpastiei…

Prosteala a atins cote alarmante în aceste zile, în care primul ministru Boc şi ministrul muncii Şeitan incearcă să ne convingă că buluceala pe care o vedem la sediile fiscului, forţelor de muncă şi casei pensiilor create de încă o lege a lor dată în pripă, cu regulament de aplicare prost făcut, sunt doar invenţii ale reporterilor de la emisiunile de ştiri din dorinţa de a evita impozitarea drepturilor de autor. ‘Adevărul nu e ceea ce vedeţi cu ochii voştri bă! Adevărul e ceea ce spun eu!’.

Pentru a limita efectele valului de prosteală fără precedent, cetăţenii români sunt rugaţi să folosească logica dobândită în milioane de ani de evoluţie umană, şi să gandescă singuri înainte de a se uita în gura politicianului. O fi reparată cu dinţi de fildeş, da’ tot a cur pute!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Cod roşu…de prostie”

Scrie un comentariu: