Contiţă Iosiţă trage pe nas

Prin februarie îi explicam lu’ Soso pe blogul personal despre cât de naşpa îi piesa lu’ Costiţă Iontiţă, care reprezintă România la Eurovision:

Ştiu că îs heităr, da’ mie mi se pare de un penibilism feroce piesa. O manea coafată cu un videoclip în care apare o Inna ceva mai ieftinuţă, cam asta e prima impresie având în vedere că e prima oară când o aud/văd. În plus, mă simt dator să-ţi amintesc că piesele româneşti cele mai bine cotate până acum nu au venit chiar din zona comercială (de bumţi bumţi ‘la modă’). Pentru că acolo se cere altceva decât în România. Şi să nu uităm şi de votul acordet pe considerente de prietenie/duşmănie între ţări, care atârnă destul de mult.

Pe atunci eram doar un heităr, acum, după eşecul răsunător purtat de Mandinga, îs tot un heităr. Adică meh, era de ştiut că ne-o vom fura grav cu chestiunea aia de piesă, nu e nici o surpriză. De fapt, mie mi se pare doar o tentativă de marketing şi reclamă moca pentru compozitoru’ din cur şi trupa lui de căcat, din moment ce piesa începe cu Mandinga, every day

Bine, când o pus el cu pretenii lui la cale tentativa asta de reclamă o uitat că la Eurovision se cântă laiv. Şi o dus acolo o gagică bună care n-are nici o treabă cu muzica. Sigur nu are, că înţelegeam să fi cântat prost o dată. Da’ o cântat ca cizma şi în semifinală şi în finală. Surpriză, pă ăia nu-i interesează de păpuşile gonflabile însoţite de zece negrii mititei care se zbenguie pe scenă.

După ce au eşuat lamentabil în loc să fugă să se ascundă undeva, mojicii se revoltă împotriva oamenilor profund dezamăgiţi de prestaţia lor jenantă. Am impresia că Iostiţă o şi tras ceva pe nas înainte să declare:

Piesa nu a fost aiurea, așa cum zic unii, iar prestația Elenei a fost admirabilă.[…] Când au auzit Zaleilah, toată lumea dansa și cânta piesă. Zaleilah este un hit al Eurovisionului. Nu văd de ce nu ne-am bucura pentru asta!

Ar fi şi culmea să vorbeşti urât despre piesa şi formaţia ta. Dacă asta a fost o prestaţie admirabilă a Elenei, vă daţi seama cum arată una obişnuită? Să nu mai zic de una dintr-o zi mai proastă…

Valoarea adevărată s-a văzut însă acolo, la concurs. Din păcate România nu va câştiga niciodată concusrsu’ de simpatie pe naţiuni, da’ s-a demonstrat până acum că putem ajunge în primii cinci, dacă trimitem artişti buni, cu piese bune.

Aşa că dragă Iosiţă, ţi-ai făcut număru’, ‘te-n gâtu’ mă-tii şi lasă-ne!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: