Cum ajută statu’ IMM-urile

Pentru cei care nu ştiaţi încă, nievasta irosită are un magazin. Prin 2010, din primele zile în care am deschis magazinu’, pe la uşa noastră se înfiinţă un nene doctor de la Direcţia Sanitar-Veterinară, ofuscat că n-avem încă autorizaţie de funcţionare de la ei.

Nu-i nimic, luă el nişte acte şi nişte bani şi după câteva zile aduse o autorizaţie nou-nouţă; mai ceru şi ceva chestii pe post de şpagă, că doar ne-a ajutat cu actele, să nu mai umblăm noi până ne rupem picioruşele pe la uşile funcţionarilor, care trăiesc atât de greu!

Toate bune şi frumoase, până acu’ vreo două săptămâni, când a venit un control de la DSV. Ne-au urecheat pentru nişte chestii minore (gen n-aveţi protecţie la neoane!?) şi că numele de pe autorizaţia de la DSV era greşit (lucru pe care sincer nici nu l-am observat), semăna da’ nu răsărea chiar. Aşa că au luat o copie după autorizaţie, să ne elibereze alta, cu numele corect al firmei.

Azi au venit alţi neni, s-au prezentat şi au întrebat dacă aia îi autorizaţia noastră de la DSV. După ce le-am confirmat, mi-au explicat foarte politicos că la ei în registratură nu există un dosar (care ar fi fost necesar) pentru eliberarea acelei autorizaţii, deci practic autorizaţia e falsă şi magazinu’ funcţionează ilegal. În plus, n-am primit nici chitanţă pentru banii pe care i-am plătit.

Pe lângă faptu’ că suntem pasibili de o amendă din aia mişto de la DSV (ăştia n-au decât amenzi din patru cifre minim), alţi bani, alt dosar, altă umblătură, altă distracţie, s-ar putea să mai ajungem şi pe la poliţie sau chiar tribunal. Nenea emitent de autorizaţii, angajat cu acte în regulă la DSV, sunat de un prieten comun, spune că el nu a emis nici o autorizaţie, cei de la direcţie.

Cert e că pe autorizaţie apare doar semnătura şi parafa directorului, nu şi a doctorului care s-a ocupat de dosar; semnătură şi parafă care acum, la o analiză atentă, par scanate şi puse cu imprimanta, deci notă către sine: beleşte ochii, înainte să beleşti pula!

Nu ştiu cum o să se termine toată tărăşenia asta şi cu ce repercusiuni, da’ ţin să mulţumesc statului român pentru sprijinul acordat IMM-urilor! Să tot facem firme, să fim siluiţi în anus de acei funcţionari publici amărâţi, cu salarii mizerabile!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “Cum ajută statu’ IMM-urile”

  1. Auch 🙁 eu de acum inainte o sa umblu cu microfon ascuns ori de cate ori o sa am de a face cu functionari publici si numa’ fain dupa o sa am cu ce sa ma scot 😀 Caci asa pare ca tre’ sa faci sa nu te tepuiasca ca niste nesimtiti ce is 🙁

  2. Adi, degeaba, înregistrările audio-video nu sunt considerate probe în instanţă, decât dacă sunt făcute cu un aparat omologat de procuratură, deci ciuciu şi cu înregistrările.

  3. Culmea, avocatul meu mi-a zis ca inregistrarile sunt acceptate daca ai si un martor la inregistrare… Cum e dara pin’ la urma ? Pina una alta, suntem tara chitantei la chitanta si-a paradoxurilor legal de ilegale.

  4. Cum se numea cartea aia, “Basmele romanilor”? Depinde de la caz la caz. Cateva reguli generale (prevederi din Codul de procedura penala), explicatii si exemple gasiti aici http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_294168/Proba-proces-penal-inregistrare-audio.html si aici http://klewos.wordpress.com/2009/11/15/despre-legalitatea-inregistrarilor-audio-video-ca-mijloace-de-proba/ La o citire rapida par sa semene cu ce-am invatat si eu cu ceva timp in urma.

Scrie un comentariu: