Cum cioanca mea, când toți trebuia să fim egali din naștere!?

Duminică, pe la amiază așa, Cel Dintâi Fiu al Județului, Cionca Iustin, după numele din catalog, s-a gândit că ar fi frumos din partea lui să tragă o flegmă galbenă și lipicioasă nu doar în obrazul arădenilor care stăteau în acel moment în coada de la bariera aia din Milacala (care, între noi fie vorba, ar fi trebuit să fie de mult istorie), ci în obrazul tuturor șoferilor români care au ghinionul să treacă pe centura Aradului și pierd zilnic, cumulat, probabil mii de ore la cele două treceri la nivel cu calea ferată lângă care tronează dezolant avortonii a două pasaje supraterane.

15645276_1267832756588840_1829970493_n

Coroborat cu perioada asta mișto a anului în care discutăm discuții despre Revoluția lu’ pește din care nu înțelegem mulți dintre noi nicio pulă (cum, când, cine în cine a tras, de ce, la ordinul cui și alte întrebări inutile ale căror răspunsuri ne-ar fi totuși utile) și ne contrazicem între noi care erau eroii și care călăii, îmi dă același sentiment pe care îl am an de an: am scăpat de-un dictator și ne-am ales cu niște mini-ceaușești.

Mini-ceaușești care și-au împărțit țara în zone de influență, după mărimea coaielor politice și micționează pe noi constant, în funcție de presiunea jetului ‘sculei’ din dotare. ‘Sincer, când l-am văzut, n-am putut să nu-mi amintesc de Oprea’, îmi zice supărat pe Facebook prietenul care a făcut poza. Și are dreptate, singura diferență dintre Oprea și Cionca fiind faptul că al doilea nu are dreptul la coloană oficială, că dacă ar fi avut, sigur ar fi trimis și el un motociclist sub roțile trenului, să-l oprească, să poată trece el mai repede.

Ăștia n-au nicio jenă, nicio rușine, nicio remușcare; normal că pe Cionca-l doare-n pulă că pasajele alea putrezesc dinainte de-a fi ceva util, că el nu stă la coadă. Fraierii care stau la coadă sunt doar o masă neglijabilă, de obicei niște inutili care-l încurcă pe el să ajungă la timp la amantă sau la cartofi prăjiți.

D-aia-mi vine să-i crăp capu’ oricărui politician care o arde ‘noi punem cetățeanul pe primul loc, îl respectăm’ gen. Voi pula, mă’, sunteți toți la fel, nu degeaba aveau copiii ăia pancarte cu PSD=PNL=aceeași mizerie. Și nu fac excepțiile nici facțiunile desprinse din voi. Ne puneți toți coprupții, hoții, semianalfabeții cu doctorate și analfabeții funcționali cu diplome ușor manevrabili în frunțile listelor de vot, că fraierii pun ștampila oricum, și faceți pe mironosițele că 60% se pișă pe voi și pe politica voastră și mare parte din ei inclusiv pe țară.

Și poți să-i învinovățești? Poți să le bați obrazu’ că nu mai vor să fie fraierii unor sfertodocți școliți la seral? Poți să le impuți că au fugit de mocirla creată de o camarilă de submediocri ahtiați după titluri academice mai ceva decât Lenuța, consoarta ceaușescului principal? Poți să îi contrazici că în unele locuri au parte de mai multă demnitate și respect ca imigranți decât în țara lor natală?

Nu poți, dacă ești om normal la cap, poți maxim să le urmezi exemplul. Sau poți, dacă ești un parvenit incult și ai impresia că totul ți se cuvine (caracteristică foarte comună la dictatori). Ce mai poți spune, din poziția omului care trage de el să facă bani, din care plătește salariu’ Cioncălăilor care nu pot sta la coadă, pentru că sunt prea ocupați să numere o șpagă? Doar: cum pula mea, când toți trebuia să fim egali din naștere!?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Cum cioanca mea, când toți trebuia să fim egali din naștere!?”

Scrie un comentariu: