Cum facem tinerii să citească?

Toată ziua vărsăm râuri de lacrimi că generaţia tânără nu mai are aplecare spre cărţi. Nu ştiu, o fi sau n-o fi aşa, da’ pe mine mă deranjează mai tare că nu facem nimic în această privinţă. Aşa că am elaborat o strategie simplă în trei paşi la fel de simpli.

1. Pentru rezolvarea oricărei probleme, trebuie să-i identifici cauzele. Cauza principală ar fi că tinerii din ziua de azi, spre deosebire de noi ăştia mai vechi, au multe preocupări mai interesante decât cititu’. Aşa că trebuie să asociem cărţile cu ceva ce le place lor.

Păi să vedem ce le place: tehnologia. Asta nu o să meargă pentru că deja sunt tone de e-bookuri gratuite pe net, fără nici un rezultat de băgat în seamă. Sex? E destul de greu să citeşti în timp ce tragi la rame. Droguri? Bingo! De fapt, parcă-i mai zicea şi generaţia etnobotanicelor, nu?

2. Soluţia, deşi simplă, a venit destul de târziu şi de unde mă aşteptam mai puţin. Mai exact, de la Snoop Dogg, care a lansat o carte care se fumează. Nu trebuie decât să facem pe acelaşi principiu toate cărţile şi manualele.

3. Pentru a ne asigura că metoda are succes, trebuie să modificăm puţin şi legislaţia împotriva drogurilor uşoare:

Proiect de lege privind drogurile uşoare:

Articol unic:

(1) Toate drogurile care se fumează sunt legale.

(2) Fumatul unei ţigări, confecţionată din altă hârtie decât paginile de manual sau carte, precum şi fumatul celor confecţionate din pagini de manual sau carte care nu au fost citite de către fumător este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare pe viaţă; tentativa se pedepseşte cu 25 de ani de închisoare.

Şi uite-aşa am mai rezolvat încă o problemă importantă a omenirii!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

33 thoughts on “Cum facem tinerii să citească?”

  1. Interesant postul tau si foarte bine gandit! E din ce in ce mai grava problema astasi chiar nu mai vad vreo rezolvare, pentru ca tehnologia i-a acaparat prea mult pe tinerii din zilele noastre!

  2. @vienela – nup, profesoru’ are şi el un manual la fel. Scoate copilu’ la tablă, îi verifică manualu’ şi îl întreabă din paginile care-i lipsesc 😀
    @Rusu Aura – foarte mulţam!

  3. Si cum fac sa trimit ceva sa va aruncati un ochi? Dar daca nu va place sa nu ma criticati prea tare,ca mi-s tare sensibila…

  4. Tare as vrea sa-l vad pe Rebreanu tiparit intr-un format numa’ bun de (a)fumat! Poate ca la sfirsitul unui roman va da dependenta … 😛

  5. Iti zic ca nu va merge deloc metoda ta! :))) Toti tinerii stiu ca cele mai bune foite sunt cele din biblie! :))

  6. N-am fumat in viata mea ierburi sau alte bolunzanii…doar tutun si paie de griu sau foi de porumb! …Ce gust au alea de le propuneti voi?

  7. Daaaaaaaaa…pai lasatu’ de fumat e unul dintre visele cele mai pozitive…nu ? Hai ca glumesc si eu. N-am incercat ierburi datatoare de senzatii euforice si, sper sa nu-mi treaca prin cap sa le apuc. Sper. Ca 100% nu stii niciodata ce vei face, la un moment dat.

  8. Mno… e mai mare riscul decat placerea! Mai bine sa ramana alcoolul la putere. Dezavantajul clar fiind mahmureala de a doua zi…

Scrie un comentariu: