Cum îți dai seama câți analfabeți funcționali avem?

Știu, o să mă înjurați, dar eu cred că procentul ăla de 42% analfabeți funcționali e unul foarte optimist pentru România. Să vă explic de ce: o pagină oarecare din marea nebuloasă a Facebookului a distribuit următoarea postare:

bc

Amu, în mintea oricărui om normal care a trecut pe bune clasa a șaptea și nu a chiulit de la lecția cu ecuația de gradul I, misterul e simplu: 66+50=116, fix câți ani au trecut din 1900 până acum. Așa că, 116-vârsta ta=anul nașterii, cu 19 sau 20 în față, după caz (‘algoritmul’ nu merge la persoane cu peste 116 ani, din motive evidente).

Dacă nu ai înțeles mai sus: 66+50+1900=2016 (anul în care suntem); logic, 2016 (sau ’16)-vârsta=anul nașterii (dacă n-ai înțeles nici așa, îmi pare rău, împușcă-te!)

Ce zic românii? Dincolo de încântare (cum poate o ecuație să le calculeze anu’ nașterii, știind vârsta, plm) plin de minunați:

corectciudat

Dar stai!!! Avem și unii care s-au prins! Sau nu… (înțelege că ecuația nu va mai fi valabilă anul viitor, da’ nu știe de ce):

valabil

Avem și o gagică care a făcut asocierea logică a vieții ei:

deductie

Haha, ești născută în același an cu mine? Păi ai aceeași vârstă cu mine, haha, ce deștepte estem, chiar dacă estem blonde! Bun, mai avem și categoria care greșește ‘interesat’:

creca

‘Crecă’ prindeam vreun fraier dacă nu apăreau experții ăștia în mate! Ce țară-i asta în care o minoră nu poate minți ca să primească și ea un dărăb? Țara în care un om de 30 de ani nu știe că 66-30=36:

gresit

Știu, foarte trist, dar poate când mai citiți despre cum românii sunt mai prost plătiți decât ceilalți europeni, reveniți la articolu’ ăsta și vă întrebați: cât de rău poate încurca o ecuație de gradul I (necesară pentru a absolvi clasa a șaptea) un om în toată firea?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: