Cum îţi faci prieteni în trafic?

Stãteam pe jumate adormit la semaforu’ de la Catedrala Ortodoxã, pe banda a treia; trãgeam leneş din ţigarã şi sorbeam suav cafea din cana mea de bord albastã. A se nota cã toatã povestea se desfãşoarã în aproximativ un minut, cât poţi sta la un semafor, fiind printre primii…

Aud un claxon, mã uit la semafor, tot roşu; nu mã sichisesc. Nou claxon prelung, semafor roşu; mã întorc fãrã chef sã vãd care ţãran n-are rãbdare sã se facã verde. Pe banda a patra, un dude cu un Renault Clio argintiu îmi face cu mâna. Mã confundã, îmi zic eu şi mã întorc la ţigarã şi cafea.

Claxon şi mai prelung. Mã întorc deja iritat sã-i fac semn cã mã confundã. N-apuc sãi fac semn, cã-mi aratã ceva jos şi în faţã. Ah, proiectoru’ ars, îmi zic eu (am constatat de vreo sãptãmânã cã-i ars şi am atâta tragere de inimã…) şi-i gesticulez cã ştiu de el şi cã-i mulţumesc. El gesticuleazã şi mai larg arãtând spre acelaşi loc.

O fi ieşit semnalizatoru de pe aripã, mã gândesc io, cã mai are obiceiuri din astea proaste. Trag frâna de mânã, scot centura, cobor geamu’, scot capu şi mã holbez la semnalizator; totul pare în regulã. Îi fac semn cã nu înţeleg ce dracu’ vrea de la mine sau ce vrea sã-mi zicã, cã n-am fãcut parte din trupele SEAL sã pot comunica Şogunu’ prin trei semne distincte.

El, gesturi şi mai largi, arãtând mai jos… Oh, minunat, am panã!, mã enrvez io. Cobor geamu’ de tot, ies de jumate din maşinã şi studiez. Nimic! Ãsta face mişto de mine, futu-l în bot!, concluzionez io şi mã pregãtesc sã-i fac nişte semne explicite despre eu+maicã-sa=hardsex-love.

N-apuc bine sã mã repliez, cã se-nerveazã şi el, coboarã geamu’ şi strigã – Numãru’!
-Mno, pierd numãru’ ca un ghibol, omu-mi atrage atenţia, şi io cât pe ce sã-i arãt deosebite mulţumiri prin semnul internaţional al libertãţii!
, gândesc. Pun avariile şi cobor sã vãd care-i şpilu’. Numãru’ din spate îi ok, stã bine, luminat şi murdar, ca de obicei. Mã duc în faţã, la fel, cu excepţia luminii şi ceva jeg în plus.

Mno, m-o muit original!, concluzionez şi mã pregãtesc sã mã urc în maşinã ruşinat, sã nu mã prindã verdele cãutând cai indigo pe asfalt. Da’ ce-ar fi sã-i aplic un şpiţ în numãr, sã aibã el ce culege de pe jos şi sã râd şi io de el…cã cine râde la urmã o fi retardat, da’ sigur râde mai bine!, zic.

Vizualizez obiectivu’ cu coada ochiului ca Ronaldo când şuteazã de la unşpe metri, îmi potrivesc paşii ca Messi sã nu ratez ţinta, îmi iau avânt ca Mutu când se pregãteşte sã rateze din loviturã liberã, şi… Stai, hooo cu tata: AR-89-RZM. No, asta încerca el sã-mi explice: cã avem numerele aproape identice (io am AR-09-RZM).

Dupã semafor am tras puţin pe dreapta sã mã gândesc la faza asta: orice-ar fi, azi mi-am fãcut un prieten de nãdejde, da’ ne ştim numa dupã numerele de înmatriculare! 😛

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

18 thoughts on “Cum îţi faci prieteni în trafic?”

  1. Oh, relax…io aveam la mine doar o sumă utâţică…de fapt chiar hidoasă. Probabil dacă încerca un hoţ să mă fure îmi luam şi bătaie din cauza efortului inutil depus! 😛

  2. pai eu am inchis pravalia…..fortat de motive de marketing. poeziile o sa para in volum in februarie-martie anul viitor la junimea si se pare ca n-o sa se inghesuie lumea in librarii sa cumpere cartea daca poate gasi totul moca pe net!
    spor la scris!

Scrie un comentariu: