Cum previne statul accidentele rutiere?

Dând justiţiarilor legi coerente, performante şi ancorate în realitate…nu!

Primu’ lucru asupra căruia vreau să atrag atenţia e că Senatul adoptă legi importante tacit. Pentru cei care nu ştiţi, o lege trece tacit dacă ajunge în Senat şi nu e dezbătută într-un anumit termen (trei luni, dacă nu mă înşel). De aici deducem cât de preocupaţi îs politicienii de popor, clinciurile politice şi decalraţiile pompoase pe la televiziuni fiind mult mai importante.

Apoi, a trecut o lege care spune că şoferii beţi sau drogaţi, care produc accidente cu victime vor fi judecaţi pentru omor/tentativă de omor cu premeditare. Sincer să fiu, se întâmplă să mai conduc după două-trei beri, da’ să conduci cu 0,80 la mie, trebuie să fii chiar prost şi n-am nimic împotrivă să fii judecat pe post de criminal.

Altceva mă deranjează, însă. Cu riscul de a mă repeta, alcoolul nu e nici măcar între primele trei cauze ale accidentelor rutiere produse. Prima, care conduce detaşat, e indisciplina pietonilor, a doua e viteza excesivă. Mă bucur că dăm legi pentru a combate a opta cauză, da’ de primele două ne doare-n paişpe!

Adică poţi să fii pieton şi să te caci în toată legislaţia rutieră, poţi să fii şofer şi să mergi cu 300 la oră; da’ să nu cumva să pui gura pe alcool şi să conduci, că te spânzură. Nimeni nu spune nimic de beţivii retardaţi care merg noaptea pe mijlocu’ drumului neiluminat, că se simt nijalăi (true story). Nu frate, şoferii să nu fie beţi, restu’ pot face cum îi taie ţasta!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “Cum previne statul accidentele rutiere?”

  1. M-ai lovit unde ma doare, ca eu sunt pieton si nu mai am curaj sa traversez nici macar pe culoarea verde a semaforului. In Ploiesti soferii au uitat ca uneori trebuie sa opreasca, doar strada nu este numai a lor. 😛

  2. Nu viteza excesiva ucide. Teribilismul e de vina. Cunosc pe cineva cu masina destul de puternica care depaseste cu MULT viteza legala si totusi nu are nici un accident la activ… (prin depasirea vitezei legale nu se intelege ca intr-un loc cu serpentine alergi cu 120)

  3. Florine: cum dreq sa conduci dupa ce bei doua beri, adica pe bune?!? Poi dar’ar dreq, e normal, pt ca in p’la mea esti roman, si romanul stie sa se cace pe orice inseamna regula. Ce kktul nostru doar suntem rebeli nu?!? Cum dreq sa nu fie considerata tentativa de omor faptul ca te sui beat la volan si omori oamenii? Adica cum ai sa zici: scuzati-ma d-nule judecator, am ajuns intamplator la volan si am dat peste aia, eu nu am nici o vina ci doar o carma proasta. Ce importanta are a cata in clasament este la accidente rutiere, atata timp cat este clar ca poate fi considerata o crima?

  4. Prietene, tu citeşti înainte de a comenta? Se pare că ai ratat fraza ‘să conduci cu 0,80 la mie, trebuie să fii chiar prost şi n-am nimic împotrivă să fii judecat pe post de criminal’. Şi are importanţă deoarace în privinţa cauzelor principale (adică ălea din cauza cărora mor cei mai mulţi oameni) nu se face nimic!!! Şi dap, suntem rebeli din moment ce n-am văzut pe nimeni să considere încălcare gravă a legii faptul că mergi ca Hakinen prin oraş.

Scrie un comentariu: