Cum respectă PNL (și celelalte partide) persoanele cu dizabilități

Din 1992, în fiecare an, pe 3 decembrie se marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În România persoanele cu dizabilități sunt încă discriminate, marginalizate, subfinanțate și de multe ori blocate în propria casă sau curte. Interesează pe cineva?

Nu, desigur, de 15 minute am verificat conturile de Facebook ale personajelor care în perioada asta urlă din toți bojogii să-i votăm, că ne salvează. Nimeni nimic. Nici Iohannis, nici Ponta, nici Dragnea, nici Gorghiu, nici Nicușor, niciun partid și nicio figură politică importantă nu a avut vreo vorbă bună pentru oamenii ăștia de care statul și societatea își bate joc.

Mă așteptam ca fiind campanie electorală să vină vreun consilier cu ideea de a marca ziua asta, să dea bine la imagine gen. Da’ nu, fiecare își vede de campanie și de urlat de-ampulea unii la alții. Să nu mai zic că unele persoane cu dizabilități (ăia care stau prin orașele mai răsărite și mai pot ieși din casă) au făcut mitinguri de protest… A zis cineva ceva? Nimeni nimic, politicienii și ziarele sunt ocupați cu campania electorală.

Însă, după cum ne-a obișnuit în campania asta electorală, cea mai mare gafă a zilei de astăzi aparține PNL-ului; probabil inițiativa șefului de campanie care, săracul de el, e rupt de orice realitate înconjurătoare. Mitingul de protest al persoanelor cu dizabilități, care își cereau niște drepturi umane și normale în stradă, a fost complet acoperit de mitingul electoral al PNL, intitulat sugestiv ‘Moldova se ridică!’ Cinic sau ce?

Doamna Gorghiu, Faraoane, fi-mi-ar dor de voi! Ce ne facem, că mulți dintre ăia despre care trebuia să fie ziua de azi nu se mai pot ridica!? Statu’ le dă o alocație de mizerie și niște sume plafonate pentru cumpărarea de dispozitive medicale, din care nu își pot cumpăra decât niște ciurâcuri de cărucioare (unii nu pot trage nici la roți, că bolile de care suferă le afectează și mâinile, ar avea nevoie de cărucioare electrice, lifturi speciale etc).

Cum să fii atât de imbecil încât să faci un miting cu numele ăsta, în ziua asta, când orașul pe care îl conduci de prea mulți ani nu e deloc prietenos cu persoanele cu dizabilități? Cât să nu te intereseze ce se petrece în țară nici măcar în campania electorală și să dai ghioale din astea? Ironia asta crudă și cruntă e încă o dovadă că politicul de azi e rupt de orice realitate românească.

Update: în timp ce scriam eu asta Cioloș scria asta.

15326586_916114355185721_7181617319843856545_n

 

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Cum respectă PNL (și celelalte partide) persoanele cu dizabilități”

Scrie un comentariu: