Cum ştii că ai o maşină bună?

Vroiam să încep prin a mă lăuda că stau aproape de Căminu’ Cultural din sat. Da’ având în vedere că stau într-un sat românesc, stau aproape de orice: primărie, poliţie, magazin, birt, farmacie etc. Pot spune chiar că tot satu’ mi-e vecin, în fine.

Ieri, când am ajuns acasă cu ză femili, am parcat în parcarea căminului, pentru că e mai mult spaţiu decât pe aleea de la mine de la poartă, unde de leneş ce îs am dat zăpada doar cât să am loc să ies cu maşina, da’ dacă aş vrea să mă dau jos din maşină pe alee, m-aş da pe mormanu’ de nămeţi de pe margine. Şi acum aveam de scos din maşină diferite scule, deci era nevoie de spaţiu.

Mai târziu am uitat să mai trag maşina pe alee sau în garaj, iar azi dimineaţă, când am avut de executat o intervenţie în forţă, am mers în parcare după maşină. Cum azi noapte o fost vreo 25 de grade cu minus înainte, Frumoasa avea bruma de două degete pe ea (lucru la care mă cam aşteptam, de altfel). Dar, când am văzut că lângă ea îi un Merţan la fel de brumat şi nişte neni cu un microbuz îi dădeau curent să pornească, mi-or tremurat puţin jenunţii. Că, după cum umblă vorba prin târg, frig+baterie=not love!

Cu strângere de inimă m-am suit în maşină, am scos din viteză, etc, mi-am ţinut  respiraţia (parcă auzeam şi tobele de suspans) şi am dat bumb. Învârte electromotoru’ leneş de vreo două ori, după care porneşte! Am rămas la fel de uimit ca nenii cu Merţanu’. Am pornit toate duzele la maxim să se dezgheţe geamurile şi m-am dus pân’ la magazin să-mi fac o cafă, între timp.

Când m-am întors, nenii trăgeau Merţanu’ pe stradă să-l pornească. Aşa că mi-am zis satisfăcut mno, să mai zică cineva că Merţanu-i mai bun decât Frumoasa, că-i sparg dantura!, apoi am plecat să-mi rezolv treburile.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: