Curve de mici?

Nu e prima dată când văd chestii din astea; am vazut chiar concursuri de miss şi mister la grădiniţă plus alte chestii care mie mi se par prea mult. Prea mult pentru un copil care face primii paşi în viaţă şi ar trebui să înveţe că raţa face ham-ham şi câinele mac-mac (sper că n-am greşit).

Sincer, de unde plm ştie un copil de 3-5 ani despre modelling, frumuseţe, modă, filme şi căcaturi din astea? Mai mult, părinte fiind – trecut de vârsta la care mai credeai în feţi frumoşi şi ilene cosânzene, ştiind cum funcţionează industria asta, cum poţi să-ţi împingi copilul spre aşa ceva?

Io îs destul de paranoic în legătură cu educaţia copilului şi dreptul lui la imagine, viaţă personală şi alegeri; de aia am evitat să pun un milion de poze cu el pe Facebook, mai ales în cine ştie ce ipostaze (aviz celor cu copil în puţa goală la baie, copil proaspăt scos din mămică plin de smecmele aferente, vă ştiţi voi). Copilul meu, deşi e al meu şi momentan depinde de mine, e o persoană căreia nu am dreptul să-i periclitez viitorul prin acţiunile mele.

Deşi sunt obligat să-i arăt binele şi răul în viaţă, alegerile vor fi ale lui, pentru că este vorba de viaţa lui. Aşa că revenind la problema din introducere consider că e profund greşit să-ţi înveţi copilu’ de la o vârstă atât de fragedă cum să se machieze, să dea din buci defilând pe muzică proastă, cum să-şi scoată în evidenţă sexualitatea şi alte chestii de gen la vârsta la care ar trebui să facă şărpi din plastilină.

Să nu ne mai mirăm peste câţiva ani dacă o să avem mii de bienci şi simone pe la televizor da’ n-o să găsim un instalator la nevoie…

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

3 thoughts on “Curve de mici?”

  1. Eu la americani(la TV:-P) am vazut emisiuni despre copile de 4-5 ani care eram machiate excesiv si trimise pe scena sa “o faca mandra” pe mami, erau tarate din oras in oras pentru diverse concursuri, nu aveau timp sa se joace, dar aveau cearcane si produceau bani. Fara indoiala sunt c….le de mai tarziu.

Scrie un comentariu: