Curvele 2.0

Că ie la modă astea cu 2.0 în coadă. Şi nu, nu îi o postare misogină în care fac iar mişto de femei. E un fel de refulare onlainistică.

Introducere: am uitat scopul

Blogu’ modern nu mai are nici o legătură cu scopu’ iniţial. Dacă iniţial era un fel de loc refulare a unor oameni care au cu adevărat ceva de spus, cum spre exemplu îi fut io în gură pe toţi ăia de care nu-mi convine şi viceversa, acum e plin cu tăt felu’ care vor bani, faimă, trafic şamd.

Tăţi ciumpiliticii revarsă kilometri de cuvinte fără noimă, sperând că vor ajunge în vârfu’ lu’ Zelist, să facă bani şi să-i oprească lumea pe stradă, să le cerşească autografe.

Dulăi, de mici

Primele întrebări cu care te interpelează un blogăr, care nici n-o făcut primu’ căcuţă în pempărşii onlainului, sunt cum fac să-mi crească traficu, cum fac bani din blog, cum mă fac cunoscut? Doamne feri să-ntrebe careva de calitatea scriiturii lui. Nu, nu, io sigur scriu minunat, numa’ nu ştie cititorii şi companiile de mine. Nu întreabă nici unu nenea, io stau bine cu gramatica?

Sclavii lu Goagăl

Curvele 2.0 să vând rapid lu’ Goagăle, pe cuvinte cheie. Tătă lumea bagă etichete, scrie cu bold (ca mine), cu italic, bagă linkuri interne, categorii blabla. Să mă găsească goagle băh, să ştie că şi io iegzâst pă netAh, cine, cititorii? Păi dacă nu le convine, să nu mai intre, da’ n-ar trebui să se supere pe mine că scriu o tonă de căcat să fiu primu-n top! Asta e, ei e victime colaterale.

Zidaru’ de linkuri

Unii deja s-au scos, scriu articole pă 2-10, 2-10 euro. E bine. Parte din ei au impresia că fac o treabă importantă. Relax, nu interesează pe nimeni părerea voastră de doi lei, companiile îşi fac link building la siteurile noi, cu ajutoru’ vostru şi atât. Nu sunteţi influenceri! Şi nu, n-o să faceţi bani, decât maxim de-o şaormă cu de toate.

Cerşetoru’

Dacă fanii nu vine, îi aducem noi. Spamăm tot ce se iegzâstă şi băgăm pop-upuri cu ‘dă-mi like că sunt cul, numa’ nu-ţi dai tu seama, dă-mi folău pe tuităr că-s beton, share pls!’ Să mori tu! Mi se pare destul de dubios să consideri că eventualii cititori sunt atât de retardaţi încât nu găsesc bumbu’ de like, dacă consideră că meriţi.

Dă-mi like să câştigi o muie în leasing s-a discutat deja.

Sunteţi pierduţi?

Nu toţi, o parte mai au şanse. Credeţi-mă ce spun, am fost şi eu ca voi (dap, e destul de greu să recunoşti că ai fost curvă, da’ deh…). Odată cu schimbarea temei, s-au schimbat şi alte chestii la siteu’ nost’. S-a lăsat la libera alegere a autorului personalizarea sidebarului care apare la articolele lui, aşa că mi-am tras unicorni în sidebar.

Irelevant, mai importnat e că s-a renunţat la SEO excesiv şi s-a pus accent pe conţinut şi autoru’ conţinutului. Rezultatu’?

În traducere liberă, oamenii nu mai ajung aici accidental şi o zbughesc imediat afară. Oamenii intră pentru a citi ce debităm noi aici. Acum putem vorbi de cititorii siteului, nu de ‘unici’. 1000 de unici cu bounce 99% înseamnă mai puţin decât 20 de cititori reali.

Ce trebuie să faci?

Să scrii. #atât

P.S. Pentru cei cu întrebări existenţiale, în ciuda aparenţelor, traficu’ nostru nu a scăzut, deloc chiar. 🙂

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

10 thoughts on “Curvele 2.0”

 1. Cand vad mailuri care incep cu “spune-mi cati unici ai si iti zic de nush ce campanie” imi vine sa imi dau palmi singura. Da, am scris si eu pe nimic (chiar de curand) dar mi-am revenit repede si am renuntat la chestiile respective. scriu ce vreau si cand vreau , nu am campanie SEO de fel , si din cand in cand mai scriu articole la concursurile care chiar sunt pe temele mele (turism, de ex).
  am putini unici insa mor de drag cand imi zice cineva :”imi place ce faci tu acolo , pe site”. asta conteaza sa placa cititorului. restul…oricum e de o swaorma, cum zici tu.

 2. Am muncit mult și la SEO-ul pentru talentirosit.ro, dar la partea cu „să mă găsească goagăl” am trei site-uri care sper să genereze trafic mort cu mult profit din adsense 😀

 3. Frumos si original spus curve 2.0.
  Intr-adevar, pentru multi doar traficul conteaza. Totusi, parca mai frumos suna o vorba buna la adresa continutului 😉

 4. Eu am ramas fara cont de ad-sense cu ceva timp in urma si zau dc stiu de ce ca nu s-au obosit sa imi zica. Aveam vreo 20 de euro in el si era de prin 2005 activat. deci da, nu ma stiu la SEO :)))))

 5. Eu unul, am ramas placut surprins cand am vazut ca sunt unul dintre cei 4 pe care ii ai in blogroll. Pe bune, nu ma asteptam

 6. Tu cu unicornii tai ! 😛
  In alta ordine de idei, am senzatia ca site-ul e mai securizat si mai aerisit. In plus, se simte/remarca un net salt calitativ la toate materialele. Doamne ajuta-va!

Scrie un comentariu: