Dacă ai destui bani…

România este ţara în care dacă un şmecheraş loveşte un om pe trecerea de pietoni, aceasta din urmă poate fi mutată mai încolo, pentru a-l scoate basma curată pe făptaş. S-a întâmplat chestia asta de mai multe ori.

Şocant!, veţi spune unii, da’ nu la fel de şocant ca faza care urmează: eram ceva mai tânăr când am văzut un reportaj despre cum apăruseră nişte vile prin Băneasa; vile care prin construcţie şi poziţionare puneau în pericol traficul aerian care se desfăşura pe aeroportul cu acelaşi nume.

Tot tacâmul: reporteri întrebători, oficiali contrariaţi, piloţi şi controlori de zbor nervoşi; primarul în funcţie la acea vreme declara că e vina administraţiei precedente, ca de obicei. Tot ca de obicei, primarul precedent era de negăsit. Puţinii oameni care au vorbit cu reporterii spuneau că vilele lor îs ridicate cu acte în regulă etc.

Vremea a trecut, probabil reporterii respectivi lucrează la ceva şaormerie. Zilele astea am aflat cu mare plăcere că tarifele pe aeroportul Băneasa se scumpesc de la sfârşitul lu’ Martie. Devin chiar mai mari decât pe aeroportul Otopeni, care era ocolit de cursele low-cost pe acest considerent…

Având în vedere că avioanele îs taxate în funcţie de numărul de pasageri şi greutate, oare ce avioane vor mai ateriza pe Băneasa? Nu cumva avioanele uşoare, cu puţini pasageri la bord? Mai exact, avioanele particulare şi taxiurile aeriene?

Şi cine credeţi că foloseşte astfel de avioane? Trompetele care stau în centru’ ghetoului, într-o garsonieră dintr-un bloc care abia se vede din mormanu’ de gunoaie? Sau şmecherii care au vile la marginea capitalei, spre exemplu zona Băneasa? Gândesc că e mişto să te lase avionu’ la doi paşi de casă, nu?

Deci da! Trăim în ţara în care dacă ai destui bani, poţi muta un aeroport. Sau de ce nu, chiar un oraş sau ţara, cu totul!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

5 thoughts on “Dacă ai destui bani…”

  1. Auzisem de mai mult timp de chestia asta.Eu nu inteleg cum niste smecherasi care si-au construit case ilegal au putut obtina aprobarea de inchidere a aeroportului.Tara de c…t

  2. gaby nu l-au închis. Au făcut presiuni unde trebuie să-l scumpească destul încât să fie ocolit de cursele low-cost. Acum va fi liber pentru avioanele de mici dimensiuni, tocmai ce se urmărea. S-a transformat într-un fel de aeroport personal…

  3. Mă gândesc că dacă și-ar face treaba corect toți oamenii (ăia de la Primărie care dau aviz de construcție, ăia de la Aeroport care știau că se va întâmpla asta). Se întâmplă și la Arad, pentru că PUG-ul orașului nu este complet, firma care trebuia să se ocupe de asta o freacă pe vreo plajă prin Mamaia de 4 ani deja! Să vezi ce măcel o fi dacă o nouă administrație anulează (pe bună dreptate!) ce s-a construit cam pe lângă P.U.G., pentru că nu există unul funcțional de ani de zile …

  4. Mihnea, nu ştiu ce să zic, nu cunosc despre subiect. O să mă documentez, mersi de semnal 🙂

Scrie un comentariu: