De bine, de rău, de la ”târgul” de antichităţi şi alte cele FOTO

A fost frumos, pentru unii. Pentru mine nu. ”Să vii după opt”, mi-a spus organizatorul. După opt pentru că până la ora aia trebuie să-şi ocupe mesele ăia mai şmecheri. La opt şi câteva minute cei mai mulţi dintre expozanţi se instalaseră deja.Taxele plătite pentru rezervarea unei mese s-au trecut pe un caiet. De reţinut asta. Am înţeles că banii ăia se plătesc muzeului pentru spaţiu.

Apoi, cam aceleaşi feţe antipatice care se perindau pe la astfel de târguri şi până acum, lume puţină în ambele tabere, marfă şi mai puţină. Mi-e şi ruşine c-am vorbit de ”cel mai mare târg de profil din Moldova”. Aproape tot ce era din argint se vindea la preţ de aur. Plictiseală mare, indivizi care se credeau în bazarul de vechituri, oameni enervanţi şi stresanţi.

N-a devenit mai palpitant nici măcar după ce prezenţa lui Bachus s-a făcut simţită la parterul muzeului. Puteţi vedea în poze câteva pahare. Tind totuşi să cred că era vorba de nişte limonadă care a fermentat din cauza căldurii de afară.

Iar dacă aţi trecut să căscaţi gura după ora 14:00, deja ştiţi că programul trecut pe afiş a fost praf în ochi. Cine naiba să stea până la ora 18:00 să facă ţurţuri după tarabă.

One thought on “De bine, de rău, de la ”târgul” de antichităţi şi alte cele FOTO”

Scrie un comentariu: