De ce sunt mai multe femei în iad?

Între timp, în cealaltă Românie se discută lucruri de o importanță covârșitoare, spre exemplu ‘de ce sunt mai multe femei în iad?‘ Articol frumos ilustrat și cu niște draci și o femeie:

(între noi fie vorba, sunt puțin gelos pe dracu’ ăla care plesnește gagica la cur deasupra unei (probabil) iguane; bine că nu e cadrul mai larg, că cine știe ce alte imagini înspăimântătoare am fi văzut, poate vreun 69 cu Lady Di?)

Unul dintre motivele pentru care nu mă pot alinia cu vreo doctrină religioasă e că toate religiile sunt extrem de misogine. Aidcă și eu sunt ușor misogin, dar Ortodoxismul și Islamul exagerează șicam toate religiile tratează femeile ca pe un fel de suboameni sau animale un pic mai evoluate.

În primul rând pentru păcatul mândriei, căci ele sunt cele mai bune curse ale noastre cu care lucrăm şi le învăţăm cum să se împodobească şi cum să atragă bărbaţii în păcatul desfrânării.

Ați înțeles, da? Ori sunteți dezmățate și virgine, ori vă îngrijiți și mergeți în iad. Nup, nu există cale de mijloc, v-ați născut, cine v-o pus să vă nașteți? Ia, alegeți între două rele!

În al doilea rând, pentru că ele sunt foarte bune de gură şi prin ele facem noi cele mai bune certuri, pârâciuni, spargeri de case şi tot prin ele lucrăm şi farmecele, spurcând sufletele şi trupurile oamenilor

Deci, dacă ești femeie, ciocu’ mic! N-ai voie să mă cerți că vin acasă beat și-ți rup oasele, că mergi în iad! N-ai voie să mă cerți că beau alocația copiilor, că mergi în iad! Te-ai născut femeie? Taci și-nghite! Mi se pare pe undeva puțin amuzant dacă nu chiar caraghios cum ultimele zvâcniri ale societății patriarhale încearcă să arunce toate relele în spinarea femeii. Vorba aia din străbuni, ‘dacă ea nu ridica coada…’

În al treilea rând, după ce au făcut fără frică şi ruşine toate acestea, când se duc la spovedanie nu se spovedesc cu sinceritate şi nu spun păcatul aşa cum l-au făcut.

Ce să zic, până să citesc acest articol nici nu mi-am dat seama că noi, bărbații, suntem campioni la capitolu’ sinceritate și smerenie. Pe bune, eu nu pot înțelege cum poți crede într-un Dumnezeu sau într-o dogmă religioasă care te discriminează. Spre exemplu n-am înțeles niciodată de ce femeile la menstruație nu au voie să meargă la biserică, din moment ce menstruația e fix un proces natural și pe deasupra lucrează la îndemnul ăla cu ‘înmulțiți-vă și umpleți pământul’ dat chiar de Dumnezeul acestei religii? Anyone?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: