De la 1 ianuarie vom avea 10.000 de kilometri de autostrăzi!

După reuşitele extraordinare înregistrate de actuala guvernare prin inaugurarea unei autostrăzi de 10 kilometri în 2010, a uneia de 33 de kilometri în 2011 şi având în vedere că anul viitor vor fi alegeri, Boc vrea să-şi încheie mandatul în stil mare: vrea ca după plecarea lui, România să aibă cel puţin 10.000 de kilometri de autostrăzi.

Astfel, el a hotărât ca de la 1 ianuarie orice bucată de drum de 100 de metri să fie declarată autostradă dacă are mai puţin de 25 de gropi. Singura excepţie va fi A1 care are voie să dezvolte până la 150 de gropi pe suta de metri pentru a putea fi retrogradată la rang de drum naţional-european.

De asemenea vor fi declarate autostrăzi toate porţiunile de drum unde există o a treia bandă pentru virajul la stânga, cele unde există o bandă destinată vehiculelor lente precum şi cele cu acostament mai lat de 20 de centimetri, indiferent de starea în care se află asfaltul.

Drumurile comunale, cele agricole, potecile de vite şi cărările din păduri mai late de şase metri vor fi clasificate drept drumuri naţional-europene.

Boc declară: s-a demonstrat deja de către actuala guvrnare că, în România, o autostradă poate funcţiona cu o singură bandă pe sens, fără parcări, benzinării, toalete, parepeţi, garduri şi marcaje, cu gropi, denivelări şi limite de viteză sub 100 km/h, stare în care se află mare parte din drumurile naţionale şi naţional-europene; aşa că am identificat oportunitatea de a spori astfel numărul de kilometri de autostradă pentru care se va stabili o taxă, iar românii şi investitorii străini nu vor mai putea să acuze lipsa autostrăzilor pentru situaţia economică a ţării…

Ah, să nu uităm şi că probabil am bătut recordul la categoria ‘cel mai rapid accident pe o autostradă proaspăt inaugurată’.

Sursă foto: Libertatea.ro

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

3 thoughts on “De la 1 ianuarie vom avea 10.000 de kilometri de autostrăzi!”

 1. Dumnezeu s-a săturat că lumea tot trecea din Rai în Iad şi invers. A
  hotărît să facă un gard între Rai şi Iad. A chemat pe organizatorul de
  licitaţii, pe Sf. Petru, şi i-a cerut să-i găsească pe cei mai buni constructori.
  Sf. Petru, după îndelungi licitaţii electonice, a adus în faţa Domnului 3 constructori: un francez, un american şi un român. Dumnezeu îi ia la întrebări:
  – Francezule, cu cît îmi faci gardul?
  Francezul răspunde:
  – Cu 5000 de euro. Folosesc tehnologie franceză de ultimă generaţie, muncitori chinezi toţi unu şi unu.
  – Americanule, cu cât îmi faci gardul?
  Americanul răspunde:
  – Cu 10000 de euro, dar folosesc tehnologie de ultra-noua generaţie,
  stâlpi cu senzori de mişcare, fire wireless, camere de filmat prin
  satelit cu servere pe internet ,etc.
  – Românule, cu cât îmi faci gardul?
  Românul răspunde:
  – Păi, cu 15000 de euro.
  – Da ce faci de banii aştia ? întreabă Domnul.
  – Păi (apropiindu-se de urechea Domnului), iţi dau Ţie 5000 de euro că mi-ai dat licitaţia, 5000 de euro îi ţin eu că am câştigat licitaţia, iar restul de 5000 îi dăm francezului să facă gardul.
  MORALA:
  Cam aşa se realizează cele mai multe investiţii în România, printre care şi … construirea de autostrăzi.
  Aţi auzit vreodată de gard între Rai şi Iad ? Nici de autostrăzi în România.

Scrie un comentariu: