De râsu’ Europei…

Nu, nu era de ajuns că majoriatea hoţilor de buzunare, găinarilor, cerşetorilor şi altor categorii de infractori mărunţi  din Europa provin de pe meleaguri mioritice. Nici că, în majoritatea topurilor privind infrastrustura, instituţiile, justiţia, economia, nivelu’ de trai ş.a.m.d. ne încăpăţânăm să stam pe ultima poziţie, iar în ălea privind corupţia, sărăcia, bolile şi alte năcazuri suntem mereu primii…

Nu!, acu’ avem şi un fost prim ministru puşcăriaş; care îşi înscenează o tentativă de sinucidere pentru a ocoli, tipic românesc, concediu’ la mititica. Avem şi partidu’ de la putere, care, sfidând logica, bunul simţ, opinia publică şi fraierii votanţi, ţin infractoru-n braţe şi încearcă să-l transforme în martir. Pe lângă faptu’ că vor să-l scape de puşcătorie, încearcă să câştige şi capital de imagine cu mizeria asta!

Mai avem şi una bucată preşedinte plus una bucată prim ministru care se ceartă pe mersu’ la Bruxelles cum se ceartă doi prunci pe frişca de pe prăjitură. Cert e că cel puţin unu’ dintre ei nu-şi cunoaşte atribuţiunile din fişa postului. Şi nu le pot stabili amândoi plus nişte consilieri într-un cerc închis. Nuuu, mergem în faţa parlamentului, să ne dea ăia un fel de regulament de aplicare a Constituţiei!

Ca şi cum n-ar fi destul, trimitem şi două liste diferite la CE, să fie siguri şi ăia că nu ştim câte prune avem în straiţă. Trimitem chiar şi nişte scrisori deschise, care sună a ameninţări, între instituţii. Apoi Crin, băiatu’ fin, proaspăt trezit din somnul cel de veci, o dă pă aia cu suspendarea preşedintelui, care pică mai rău decât o nucă-n părete! Marş la somn!

În vremea asta presa şi pulimea suntem ocupaţi să aflăm câte gloanţe nu şi-o tras bombonel în guşa-i de porc nesimţit. Nu-i bai, să aşteptăm cu caş la gură, că se vor buluci investitorii gârlă, să investească în Banania Mioritică, unde nici măcar preşedintele şi prim ministru’ nu ştiu până unde le e plapuma!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “De râsu’ Europei…”

  1. Mai Florine, io as vrea ca astia sa fie ca Pinocchio…de cite ori o trag pe spuza altora sa le creasca !

Scrie un comentariu: