De ziua ta, Românie!

De ziua sfintei noastre ţări nu aveam habar despre ce să scriu, aşa că am lăsat românii să vorbească despre România. Nu, nu laşii care sunt doctori pe la nu-ştiu-ce clinică din Marea Britanie sau vreun căpşunar ajuns pe meleaguri însorite; oamenii care stau aici şi încearcă să facă lucrurile să meargă.

În primul rând vreau să vă aduc în atenţie un articol scris cu câteva zile în urmă de Mihnea Iuga, un om cu care pe orice alte subiecte ne contrăm foarte, da’ aici o spus-o atât de frumos…

Şi apoi oamenii simplii din popor întrebaţi despre locurile natale: aici şi aici!

Cam atât din partea mea de 1 Decembrie! La mulţi ani România, la mulţi ani români de pretutindeni!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

8 thoughts on “De ziua ta, Românie!”

 1. “lasii” de care vorbesti duc numele tarii mai departe…ca aici sunt formati.
  de ce sa fim meschini si sa zicem cat ne iubim tara in 1 dec si o uram in tot restul anului? hai sa zicem adevarul: uneori mi-e sila de Romania si de oamenii de aici. Da, asta e adevarul pe care il spun mereu! Si felicitari celor care au putut sa isi faca un rost pe afara (nu, nu capsunarii) fara sa uite de unde au plecat.
  La multi ani romanilor de pretutindeni!

 2. Eu nu cred că poţi avea o imagine reală despre România zilelor noastre dacă eşti plecat de nşpe ani şi-ţi faci vreacu’ printr-un birou călduţ pe 5000 de dolari. Când n-ai idee despre ce vorbeşti mai bine nu mai spui că iubeşti acel lucru!

 3. Ce conteaza ce fac ei acolo ? Fie ca spala rahatul de sub unul , fie ca aduna capsunii insoritei Spanii au ales calea lumii in speranta unui trai mai bun.Eu nu-i consider lasi.

 4. @Andrey defel, mi s-a părut că aţi răspuns la fel de OK, doar că ei au scris despre Arad.

 5. aha deci problema e locul caldut bine platit? buuuunn asa.
  uite eu ii apreciez mult pe cei care au putut face ceva si au plecat de aici pe locuri caldute (nu, nu capsunarii, alea nu-s locuri caldute). si eu lucrez cu cei de afara dar din tara si, din pacate, ajung sa spun ca as prefer sa iubesc tara de la distanta uneori… dar orice fac, nu raman pe afara. Vizitez, invat…dar tot aici ma intorc

 6. Nu, Cristina, problema nu e locul călduţ, şi eu îi apreciez în egală măsură pe cei care au reuşit pe alte meleaguri; doar că nu mi se pare logic să-i întrebăm de ce iubesc ei România pe care au lăsat-o cu prima ocazie ivită!

Scrie un comentariu: