Demisia la români

Când sunt supăraţi românii, strigătul lor de război e ‘demisia!!!‘ Atat. Nu contează că strigă unuia care-i corupt, neglijent sau leneş pe banii statului, ei vor doar demisia. Dacă a demisionat ăla după care strigă ei, îşi pot relua viaţa, liniştiţi. Remeber Boc, dacă aveţi ceva dubii.

Zilele ăstea probabil românii îs în plin delir de la atâtea demisii de politicieni. Nu deschizi bine ochii, că deja dai de un demisionar. Pe la amiază mai apare unu’ şi încă unu’ pe la apus; asta într-o zi ‘slabă’. Serios, ai avea impresia că i-au cuprins remuşcările şi conştiinţa.

Temă de casă: un consilier independent depune un proiect, să zicem pentru subvenţionarea căldurii, da’ n-are importanţă. La şedinţa de consiliu proiectu’ lui îi respins cu un vot pentru (al lui), vreo cinci împotrivă şi restu’ abţineri, aşa că el se hotărăşte să demisioneze pentru pe considerentul că e singuru’ care vrea binele comunităţii şi nu e sprijinit nici de putere, nici de opoziţie.

Pân’ aici, brava lui! O problemă e că în trei ani şi nouă luni nu şi-a dat seama că n-are susţinere, doar în ultimele trei din mandat. Altă problemă e că şi-a anunţat din nou candidatura, pentru acelaşi post, tot independent. Acu’ să înţeleg că el speră să fie ales un consiliu format majoritar din independenţi? Sau de unde speră susţinere în noul mandat? Eh, detalii!

Ceea ce vroiam să subliniez e că deşi unii politicieni încearcă să pară demni pe ultima sută de metri a mandatului, în spatele demisiilor în bloc din diferite funcţii stau strategii politice bine gândite pentru a ţine cu dinţii de putere ciolan.

Demisia unui politician dintr-o funcţie în care a fost pus prin vot (mai ales uninominal), din orice motiv, înseamnă că acel politician se pişă pe voturile celor care l-au ales. Ori un om care se pişă pe votu’ meu o să-l aibă a doua dată când mi-oi vedea ceafa! Dar ăsta sunt eu şi dacă e un lucru de care ţărişoara asta nu duce lipsă, ăla e prostia!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: