Din seria ‘Numai mie mi se poate întâmpla’

Cred sincer că unele chestii doar mie mi se pot întâmpla. Când am sunat-o pe mama și i-am povestit a zis: Numai fata mea putea păți așa ceva.

Dar, să încep cu începutul: Mă sună ieri un nenea și mă cheamă la un interviu pentru un post de contabil junior. Îmi zice că interviul va avea loc la ora 15:30 și îmi explică unde trebuie să ajung, dar nu îmi dă adresa exactă ci, îmi zice așa orientativ. Mă trezesc eu azi fericită toată, mă duc și-mi scot CV-ul și,punctuală, mă prezint la interviu. Găsesc în zona de care mi-a zis nenea o clădire, intru și zic că am interviu la 3 jumate iar tanti foarte amabilă zice: Da, da, așteptați aici.

Aștept eu și la un moment dat,mă cheamă în birou unde erau 2 femei: directoarea departamentului de resurse umane și directoarea departamentului de contabilitate. Mi s-a părut mie ceva ciudat, atâta tam-tam pentru un post de contabil junior,dar na… Mă așez jos ca să descopăr că ele căutau pe cineva pentru un post pentru care îți trebuie măcar 7 ani experiență iar eu nici nu eram pe lista lor. Mi-au pus câte întrebări și am plecat gândind: Ăștia-s tâmpiți? Nu mi-au citit CV-ul? La ce m-au chemat? Nu am nici pe departe experiența necesară! S-a văzut pe fața lor că nu-s ceea ce trebuie.

Pe la 7 seara, mă sună nenea care a programat interviul:
Am avut interviu azi
Da, păi am fost.
Cu cine ați discutat?
Cu 2 doamne.
Nu știu cu cine ați discutat dvs., dar nu ați nimerit unde trebuie.

Cum naiba să greșești clădirea și pe lângă faptul că e clădirea greșită, acolo să aibă loc un interviu la exact aceeași oră la care era programat interviul tău?

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

6 thoughts on “Din seria ‘Numai mie mi se poate întâmpla’”

  1. Nu vreau sa te supar, dar firmele de regula au nume, se cheama fiecare intr-un fel, si asta te ajuta sa gasesti firma respectiva. Si mai e o chestie fenomenala, care te poate ajuta enorm: cand intri undeva sau vorbesti cu cineva, poti chiar sa spui de ce esti acolo si sa intrebi unde ai nimerit.
    In rest, bafta la urmatoarele interviuri, si ai grija la trenuri. Ca astea-s mult mai pacatoase decat cladirile, urci in ele si dupa un timp esti cine stie unde…

  2. De remarcat totusi ca ai reusit sa te trezesti pana la 15.30 sa ajungi la interviu :))))

  3. Da, cu adevarat impresionant ar fi daca te-ar si angaja iar firma respectiva sa fie in competitie directa cu firma la care ar fi trebuit sa mergi la interviu si datorita deciziile pe care le vei lua tu in viitori sa reuseasca sa bage in faliment firma la care ar fi trebuit sa ajungi la interviu:)))))))) Si sa te si sune mai tarziu patronul firmei si sa-ti zica: ” am fi preferat sa ajungeti la interviu LA NOI!!!” :))))))

Scrie un comentariu: