Discriminare vestimentară

Aseară, în timp ce contemplam fauna de la o nuntă, mi-am dat seama că la cumetrii, noi bărbaţii, suntem nişte extensii aproape inutile pentru gagici. Ok, nu mai reiau partea cu pregăteala, care începe cu trei zile înainte de nuntă – v-am mai povestit aici cum stă treaba, vreau să ne oprim asupra altui detaliu.

Ea poate fi elegantă în o sută de mii de feluri: cu costum, rochiţă, rochie de seară, fustă+chimeşă, în alb, negru, roşu, albastru sau roz cu bulinuţe. Rochiţa sau fusta pot fi la rându’ lor lungi, până-n pământ sau scurte, până-n buci, strâmte, largi, mulate sau cu pliuri dubioase.

Ea poate avea freză retro, new age sau pur şi simplu păru’ lăsat pe spate. Cu săndăluţe, saboţi, pantofi cu toc – înalt sau jos; probabil şi dacă ar apărea una desculţă, nu s-ar alarma cineva, s-ar consemna un nou mod de a fi elegant.

Să nu mai zic de accesorii: cercei bobiţă, cu toartă, cu clipsuri sau mari, cât ochiu’ de elefant; poşetă mică, mare, cu franjuri, cu blăniţă, de piele, textilă, într-o paletă largă de culori la fel de largă. Fundiţe prin păr, agrafe şic, lănţucuri de brâu, brăţări de mână, de picior şi de pancreas, la nevoie. Mă rog, n-o mai lungesc, ştiţi şi voi cât de variat îmbrăcate îs gagicile la cumetrii.

El, bou’ – adică noi, boii – poate fi elegant dacă poartă costum. Sau poate opta să poarte costum. În unele situaţii poate merge chiar îmbrăcat în costum, sau, de ce nu?, în costum. La unele evenimente, atent alese, poate purta şi costum. Şi dacă vrea să pară un bou foarte elegant, se spânzură de gât şi c-o cravată, să fie norma completă!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “Discriminare vestimentară”

  1. Păi în afară de ăia care îs îmbrăcaţi în aşa fel încât la o nuntă românească babele te-ar considera posedat, toţi îs în costum. QED. :d

  2. Pai ce, costumul vostru nu poate fi si el diferit? Sau cravata ? Sau nasturii, sosetele sau cureaua ???? Da’ ce frumoasa-i o femeie cind se tagaseste pentru vreo petrecere si voi va pierdeti privind-o ! Zi ca nu-i asa…

Scrie un comentariu: