Discriminații care discriminează

Fac parte dintr-un grup de Facebook în care activează cu precădere oameni cu dizabilități locomotorii – nu dau detalii, pentru că grupul în sine susține o inițiativă frumoasă a unui bun prieten și nici nu are legătură cu subiectul postării. Printre alte discuții, unul dintre membri grupului a ridicat problema relațiilor homosexuale, problemă care macină rău societatea românească în ultima vreme.

Logic ai crede că o categorie de oameni discriminați e mai empatică față de altă categorie de oameni discriminați (știu, e ilegală discriminarea persoanelor cu dizabilități, dar de la lege până la practică e cale lungă la noi – vedeți toate rampele instituțiilor făcute la mișto, lifturile speciale legate cu lanțuri etc). Doar că nu, sunt la fel de discriminatori ca și ăia care nu se simt deloc discriminați, aici nu funcționează zicala ‘ce ție nu-ți place, altuia nu-i face’.

h1

Ai crede că niște oameni care au dus o viață grea și s-au lovit mereu de greutăți, de reticența și miștourile celorlalți, de imposibilitatea de a face lucruri care le plac doar pentru că s-au născut/au ajuns altfel decât majoritatea ar putea fi mai înțelegători cu alții care s-au născut altfel decât ei și decât majoritatea. Aș, mișto să fie!

h3

h4

Ar fi amuzant dacă n-ar fi trist cum invocă ei argumente religios-istorice pentru a-și susține homofobia, uitând că în vremuri de tristă istorie erau mai discriminați decât homosexualii; nu sunt puține civilizațiile antice în care copiii născuți cu handicapuri fizice erau omorâți la naștere, abandonați pentru a fi mâncați de animalele sălbatice iar cei mai norocoși ajungeau pe la circuri sau expoziții trepanate și erau tratați exact ca niște animale.

Nu știu ce pretenții mai putem avea de la țara asta în care și oamenii care au nevoie de empatie și incluziune nu manifestă empatie și incluziune față de alte categorii sau minorități sociale. Faza asta întărește ce vă spuneam cu ceva timp în urmă: românii urăsc din toți rărunchii tot ce e diferit de ei; altfel, cum explici că o categorie socială discriminată de majoritate și de stat discriminează la rându-i o categorie discriminată de majoritate și de stat?

0172d5ff995242bd1d283544b6004da8ce07457a61f99cad4a3db00378654ae0

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Discriminații care discriminează”

  1. Puteai pune și numele Grupului 😀 .Fiecare avem dreptul la o părere, chiar și tu, crez că cu această postare vei fi lăudat de toată lumea? nu cred, dai ai dreptul pentru că e democrație 😀 .Ști ce? să fim sănătoși contează cel mai mult. Multă sănătate

  2. Zolty, dacă aş fi cāutat laude aş fi scris despre pisici şi dragoste. Nu de asta ducem noi lipsă, ci de empatie, acceptare reciprocă şi incluziune şi o ştii mai bine decât mine. Multă sănătate şi ţie!

Scrie un comentariu: